Afvænning af sutteflaske
Foto: Shutterstock
Hvornår skal man stoppe med sutteflaske?
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man stopper helt med at give barnet sutteflaske, når barnet er 12 måneder. Her har barnet nemlig brug for at få sine næringsstoffer fra rigtig mad.
Når barnet er 9 måneder bør den samlede mælkemængde desuden nedsættes fra ca. ¾ liter til 3,5-5 dl i døgnet, når barnet er 1 år.
Hvordan vænner jeg min baby af med at drikke mælk om natten?
Først er det vigtigt at være bevidst omkring, at mælk om natten er mere end bare næring for din baby. Det giver forudsigelighed, nærhed og tryghed.
- Sæt delmål: For at vænne din baby af med at drikke mælk om natten, er det vigtigt, at du er tålmodig og sætter nogle små delmål, som gør processen mere overskuelig. Du skal tænke på, at dit barn pludselig skal vænne sig af med en tryghed for at lære en ny.
- Introducér nye trøstemetoder: Erstat sutteflasken med kys, kram, en kær bamse, vuggende bevægelser, stille sang eller massage til at berolige dit barn om natten.
- Gentagelser er nøglen: Vær konsekvent og gentag de nye trøstemetoder. Jo flere gange du introducerer dem, desto mere vil dit barn vænne sig til dem og føle sig tryg uden sutteflasken om natten.
Hvis du vil blive klogere på, hvordan du konkret kan vænne din baby af med at drikke mælk om natten, så kan du læse mere her.
Uanset om dit barn bruger sutteflaske eller ammes, handler det om at skabe nye trygge metoder ved at fjerne fokus fra barnets sugebehov, som tilfredsstilles gennem sutteflaske eller amning. De nævnte trøstemetoder kan derfor også bruges, hvis du ønsker ammestop. Det kan du læse mere om herunder.
Alt hvad du skal vide om ammestop
Kilder: Sundhedsstyrelsen & BabySam.