https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/websites/in-dot-dk/website/2013/oktober/42/mandag/efteraar612.jpg
Rejser

Såden overlever du uden efterårsferie

14. oktober 2013
af Juliane Olsen
Guide til at holde dampen oppe, mens andre holder ferie.

Kollegerne med skolebørn varmer op til efterårsferie. Imens må du blive tilbage og holde forretningen kørende. Men selv om et efterår helt uden ferie og fridage kan være langt og krævende, kan man alligevel godt bevare energien.

"Man behøver ikke altid holde ferie for at bevare energien i top. Man kan godt hente energi og overskud i hverdagene - uanset om man har en weekend, en aften eller bare 10 min, siger underviser og specialist i effektive arbejdsvaner," Line Ullmann.

Planlæg aktiviteter

Line Ullmann tager udgangspunkt i Teknologisk Instituts kursus 'Personlig Planlægning', hvorfra hun giver fem genveje til at bevare energien, selv om man ikke kan holde efterårsferie.

Via genvejene kan man optimalt udnytte fritiden til at lade effektivt op og bruge lidt tid på at restituere krop og sjæl. Desuden er det vigtigt at bryde hverdagens rutiner. Det vil sige, at man også skal benytte hverdagen og weekenderne til at gøre de ting, man får energi af under ferien.

Læs hvordan du bliver mere offline

"De aktiviteter, der lader dig op i ferien, skal du sørge for at lægge ind i din planlægning resten af året. Det er den slags, som er med til at lade os op og give overskud," siger Line Ullmann.

Læs også