Guide til Paris
Rejser

INsiders guide til Paris

7. juli 2015
Tirsdag d. 7. juli 2015. Af Katrine Baumgardt
I vores 'INsiders guide' samler vi de bedste rejsetips fra en række kvinder, som kender et land, et område eller en by særdeles godt - de er vores INsidere. Til Paris har vi bedt stewardesse, Cecilie Arnfeldt Møller, om at give sit bud på de mest lokale og unikke oplevelser i byernes by.

Efter utallige besøg i smukke Paris har jeg prøvet lidt af hvert, når det kommer til spisesteder, shopping og kulturelle oplevelser. Søger man nye, spændende steder ud over det, der står i de sædvanlige rejse-guides om Paris, kommer her mine bud på, hvordan man kan dyrke Paris på ægte parisisk manér – også hvis man blot besøger byen en forlænget weekend!

Her skal du gå på opdagelse

https://imgix.femina.dk/madogbolig/10.4131200g.jpg
Sacre Coeur
AOP

Sacre Coeur. AOP

De mange kirker

Paris har mange kulturelle perler og bør efter min mening opleves på gåben og udendørs! Noget, der altid har fascineret mig, er deres kirker. Selvom jeg faktisk ikke er særlig religiøs, lægger jeg tit turen forbi en kirke, som fx Sacre Coeur på toppen af Montmartre. Her kan man gå lige ind og opleve den storslåede arkitektur og nyde udsigten over byen.

Det ældste kvarter

LÆS OGSÅ: Sov godt på flyet

Den bedste shopping

https://imgix.femina.dk/madogbolig/10.1309770db.jpg
AOP

Chanel, Paris. AOP

De smukkeste gader

Mange turister valfarter til Champs-Élysées for at shoppe, men jeg må virkelig slå et slag for Rue du Faubourg Saint-Honore og Rue Saint-Honoré! Uden tvivl Paris’ bedste samt smukkeste shopping-gader, der strækker sig helt fra Boulevard Haussman til Louvre – to kilometer sublim skønhed. Nolge af verdens bedste og dyreste butikker som Hermès, Dior, Louboutin, Chanel og mange flere ligger her side om side og shiner om kap med deres storslåede butiksvinduer. Her kan man få en hel formiddag til at gå bare ved at beundre gaden, der oser af parisisk overklasse.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/mm6.jpg
Rachel Larue, Josh Partee, PR

Montaigne Market. Rachel Larue, Josh Partee, PR

En af Europas lækreste butikker

To andre suveræne shopping-gader er Avenue George V og Avenue Montaigne, som begge udspringer af Champs-Élysées, men er i et lidt mere roligt, smukt område. Her findes blandt andet Balenciaga, Ralph Lauren, Chloé og Montaigne Market, som nok er en af de lækreste butikker i hele Europa. Her forhandles Balmain, Valentino, Alexander McQueen, Isabel Marant og mange flere high-end brands under samme tag. Montaigne Market, 57 Avenue Montaigne.

Mine yndlingsspisesteder

https://imgix.femina.dk/madogbolig/tartines.jpg

Le Pain Cafe. Rachel Larue, Josh Partee, PR

En café, der skiller sig ud

Paris har massevis af små hyggelige fortovscaféer i alle områder, så der er meget forskelligt at vælge imellem. En af mine favoritter er dog Le Pain Quotidien. Denne café skiller sig lidt ud fra andre parisercaféer, fordi de – modsat de andre caféer, der tilbyder klassisk morgenmad med en croissant eller baguette – faktisk har en fantastisk brunch, som jeg ikke har fundet andre steder i Paris. Her kan man vælge mellem forskelligt hjemmebagt brød, pålæg, oste, laks, hjemmelavet nutella, marmelade, hjemmelavede friske juicer, biodynamisk yoghurt og hjemmelavet granola. Det er lækker og vellavet økologisk mad på en trendy, men usnobbet hjørnecafé i den hyggeligste lille gade. Le Pain Quotidien, 31 Rue Lepic.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/_aaa0302.jpg

Loup. Rachel Larue, Josh Partee, PR

Den bedste frokost

Min bedste frokost har jeg dog indtaget i det mondæne Louvre-kvarter på Loup – en tjekket hjørne-fortovscafé med udsigt til smukke Rue du Louvre. Her fåes flere klassiske frokostplatter i form af steak tartare, grillet gedeost eller dagens anretning. Der er proppet med lokale forretningsfolk ved frokosttid, og det forstår man. Ærlig mad, super service og en chik og trendy café! Loup, 44 Rue du Louvre.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/2_0.jpg

Ralph Lauren-restaurant. Rachel Larue, Josh Partee, PR

Ralph Lauren style

Er man blevet lidt træt af den franske mad (om muligt), eller vil man prøve noget anderledes, så er Ralph’s i Latinerkvarteret en udsøgt oplevelse! Det er nok den smukkeste butik, restaurant og gårdhave, jeg har set! Fire etagers Ralph Lauren-butik med tilhørende restaurant i sand Ralph Lauren-stil. Restauranten serverer sin kendte Ralph’s burger, hummer-salat og andet lækkert. Husk at booke bord et par uger i forvejen. Ralph’s, 173 Boulevard Saint-Germain.

Boudoir-stemning

Søger man en middag i særklasse, skal man booke bord på Le First, som ligger på den eksklusive Rue de Rivoli. En gourmet-restaurant i elegante boudoir-omgivelser i form af velour-gardiner, dæmpet belysning og tunge møbler. Sublim service og fantastisk mad på niveau med restaurant Marchal på D’Angleterre i København. Le First, 234 Rue de Rivoli.

Traditionel husmandskost

Le Basilic er stedet, hvis man vil have traditionel fransk husmandskost! Her sidder man tæt mellem indbyggede gamle bogreoler, pejs og de hyggeligste, imødekommende tjenere. Le Basilic, 33 Rue Lepic.

Her skal du sove

Et smukt Boutique-hotel

Hotel Castille Paris, der ligger i 1. arrondissement, er et smukt boutique hotel, som er perfekt lokaliseret tæt på Rue Saint-Honore. Det er et meget smagfuldt og luksuriøst hotel, med virkelig god service. 33-37 Rue Cambon, 75001 Paris.

Designhotellet

Le Chat Noir-designhotellet ligger i Monmartre-området. Det er virkelig et dejligt og moderne hotel. Og så er det tæt på Moulin Rouge og Sacre Coeur. Le Chat Noir 68, Boulevard de Clichy.

Læs også