København
Rejser

11 favoritsteder i København

18. maj 2018
af Redaktionen - foto Hanne Høibjerg, AOP, GETTY, PR og privat
Du behøver ikke sand mellem tæerne på en bountystrand eller udsigt til New Yorks skyline for at finde lykken. København er fuld af smukke, sjove, inspirerende steder, som får smilet frem og glæden til at boble i maven. INs redaktion guider her til 11 favoritsteder i den danske hovedstad.

Du behøver ikke rejse langt for at finde lykken. Redaktionen har samlet sine favoritsteder i København og omegn, og her får du vores tips til, hvor lykken bor i den danske hovedstad.

1. Lykken er lyserød

Godt nok er det en kirkegård, men Bispebjerg Kirkegård minder på mange måder om en smuk park, der er lige så foranderlig som årstiderne. Særligt i foråret, når kirsebærblomsterne springer ud, er kirke­gården enormt imponerende – og lidt af et ­Instagram-hit. Der er en helt særlig atmosfære, fordi det jo er en kirkegård, og det er et sted, som indbyder til ro og eftertanke.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/bispebjerg.jpg

Bispebjerg Kirkegård, Frederiksborgvej 125, 2400 København NV

2. Og så til søs!

Det er svært ikke at blive en smule lykkelig af at sidde ved kanalerne på Christianshavn om sommeren med et glas kølig hvidvin i hånden og vinke til de glade typer, der sejler forbi. Eller endnu bedre: at alliere sig med nogen, der har en båd, og selv være en af de glade sejlende typer.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/christianshavn.jpg

Christianshavns bådudlejning og café, Overgaden Neden Vandet 29

3. En himmelsk duft – og en is

Rosenhaven i Hellerup er en unik lille oase uden for storbyen, som over sommeren byder på det smukkeste syn med masser af forskellige slags roser – og så dufter der også himmelsk! Det rygtes, at haven er i gang med at få minimakeover i forbindelse med sin 100-års dag i 2018, så det bliver endnu mere spændende at se haven til sommer.

Tip Hellerup er fuld af små lækre isbutikker, så køb en is på Strandvejen, og sæt dig på en af bænkene i Rosenhaven, imens du nyder isen, udsigten og duften fra de mange roser.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/rosenhaven-hellerup.jpg

Rosenhavn, Onsgårdsvej, 2900 Hellerup

4. Black

Keramikeren Anne Black har sit helt eget univers med møbler og nøje udvalgte modebrands som Comme des Garçons, italienske Dusan og britiske Margareth Howell. Brands, som kun fås her – eller meget få steder i København. Stemningen er fransk og skandinavisk på én gang og tiltrækker en stor fast fanskare i alle aldre. Anne Blacks egen keramik er også på hylderne.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/black.jpg

Black, Gammel Kongevej 105, 1850 Frederiksberg C

5. En vej uden stress

På Værnedamsvej er det ligegyldigt, om det er iskold juletid eller spirende forår – den lille gade, som deler Vesterbro fra Frederiksberg, emmer altid af liv, varme og hyggelige stunder. Uanset hvor stresset en dag man har haft, kommer kroppen helt ned i gear, når duften af nylavet kaffe fra caféerne Granola og Rist eller synet af de friske blomster hos Blomsterskuret og smukt boliginteriør hos Dora rammer en. Husk også at slentre ned ad den lille sidegade Tullinsgade, hvor bl.a. Mads Nørgaard har butik, og hvor byens måske bedste boghandel, Thiemers Magasin, holder til.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/thiemers-magasin.jpg

Granola, Værnedamsvej 5, 1819 Frederiksberg C

Rist, Værnedamsvej 4B, 1619 København V

Blomsterskuret, Værnedamsvej 3A, 1819 Frederiksberg C

Dora, Værnedamsvej 6, 1619 København V

Mads Nørgaard, Tullinsgade 21, 1618 København V

Thiemers Magasin, Tullinsgade 24, 1618 København V

6. Mad, der får tårerne til at trille

På sit første, men absolut ikke sidste besøg på restaurant Formel B fik et af redaktionens medlemmer serveret et stykke duebryst, der smagte så himmelsk, at en tåre begyndte at trille ned ad hendes kind. Det var lykke i spiselig form, fortæller hun, og selv om hun ikke siden har knebet en tåre over deres vidunderlige mad, gør Formel B’s køkken hende stadig glad – og mæt.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/formel-b.jpg

Formel B, Vesterbrogade 182, 1800 Frederiksberg C

7. Morgenmad før job

Hyggelig, moderne og perfekt til det travle arbejdsliv. Atelier September åbner tidligt – 7.30 på hverdage – og er det perfekte sted at mødes til en rolig morgenmadsdate inden arbejde. Cafelatten serveres i en stor skål – hurra! – og morgenmaden er super fancy, lækker og helt sikkert Instagram-værdig. En perfekt måde at starte sin arbejdsdag på.

8. Døren til lykken

Man siger jo, at lykke ikke kan købes. Meeeen … man kan komme ret tæt på hos den lille fine butik A Door i Istedgade. Det store glasvindue lokker med ‘items and coffee’ – to ting, vi sætter stor pris på her på redaktionen. Og når de ‘items’ så består af feminine smykker, smukke vægtæpper, indbydende keramik, vamset strik, økologiske skønhedsprodukter og de flotteste grønne planter, kan du helt sikkert gøre dig selv eller en, du holder af, lidt lykkeligere med en gave herfra.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/a-door.jpg

A Door, Istedgade 101, 1650 København K

9. Frederiksberg-fruernes skatkammer

Kom for at finde den vase, de par sko eller den knaldroman, der gør dig momentant lykkelig. Men kom mindst lige så meget for at studere det leben, der udspiller sig på det store udendørs loppemarked bag Frederiksberg Rådhus hver lørdag fra april til oktober. Her er fine Frederiksberg-fruer, mødre med barnevogne, gør det selv-typer, hipstere, kendisser, mænd, kvinder, hunde, unge og gamle – alle på jagt efter deres næste fund. Når kaffetørsten rammer dig, så skrå over Smallegade og få dit fix hos Kaffevaerk, før du fortsætter din skattejagt.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/loppemarked_0.jpg

Frederiksberg Loppemarked, Frederiksberg Bredegade 13, 2000 Frederiksberg
Åbent lørdag i sommerhalvåret

10. Det kolde gys

De, som vinterbader, er overbeviste om, at det holder vinterdepressionen for døren. Vekselvirkningen mellem den varme sauna og det iskolde vand sender på få sekunder lykke gennem både krop og sind – og så sker der bare noget magisk, når man sidder der skulder mod skulder og sveder med udsigt til vandet og København. Det er ret unikt at kunne det midt i byen.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/havnebad.jpg

Vinterbad Bryggen, Islands Brygge 14, 2300 København S

11. Kunst og cocktails

Synk ned i en blød lænestol foran den majestætiske og gnistrende pejs på Nimb Bar i selskab med en Espresso Martini eller et glas champagne. Det imponerende rum, som tidligere var en balsal, emmer nu af mystik og hygge med de originale krystallysekroner fra 1909 i loftet og Cathrine Raben Davidsens kultegninger af mytiske figurer på de hvide vægge. Det lille barnehoved over pejsen er en favorit.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/nimb.jpg

Nimb Bar, Bernstorffsgade 5, 1577 København

Læs også