https://imgix.femina.dk/media/article/1541_pilou_kone.jpg
Underholdning

Pilou Asbæk: ”Man skal altid finde ældre kvinder”

9. oktober 2015
af Susse Wassmann, redigeret af redaktionen
Foto: Carsten Seidel
Skuespilleren Pilou Asbæks kone, Anna Bro, er to år ældre end ham, og det sætter han stor pris på, for ældre kvinder er mere sexede og seje, mener han.

Pilou Asbæk er ambitiøs og ikke altid lige god til at vurdere, hvor meget han kan nå. Heldigvis er hans kone lidt ældre, mere moden og god til at gå på kompromis. Det fortæller han i et interview med FEMINA i denne uge.

Et par timer efter værtsjobbet ved Eurovision 2014 hastede Pilou Asbæk videre til Budapest for at optage filmen ”9. april”. Men der trak konen, Anna Bro, også i nødbremsen og sagde: ”DET gør du ikke igen!”.

-Jeg er ikke altid helt realistisk omkring, hvad jeg kan nå. Jeg tror altid, jeg kan nå det hele, og jeg har også energien til det. Ikke at jeg har en eller anden diagnose – det brugte vi ikke i min generation – men jeg har MEGET krudt. Problemet er, at når du fyrer alt krudtet af på arbejdet, så skal du lade op derhjemme, og det går altså ud over familien. Som jo i sidste ende er vigtigere end arbejdet, siger Pilou.

Skuespilleren Pilou Asbæk faldt for sin kæreste Anna Bro, fordi hun er vanvittigt begavet

-Så jeg er i gang med at finde en balance, hvor Anna og Agnes rejser med mig, når jeg skal af sted. For det hårdeste i hele verden er at pakke en kuffert og tage af sted søndag aften fra min familie for at gå på arbejde på en international produktion i flere måneder. Det er forfærdeligt! Fordi man inderst inde godt ved, hvad der er det rigtige at gøre. Men man er jo også ambitiøs, og fra den vinkel vil det ikke være rigtigt at mig at blive hjemme.

Delt opmærksomhed

Fordi du så bliver en sur far?

-Det er jo dét. Jeg kommer selv fra en familie, som har været meget ambitiøse og kæmpet for kunsten. Og jeg er stolt af det, mine forældre har gjort, selv om det har haft omkostninger i form af barnepiger, kostskole, ferier, fravær… Jeg har skullet dele deres opmærksomhed med mange andre, men jeg har ikke været vred over det eller gået til psykolog og talt det igennem. Hvis jeg satte mig ned og fordybede mig i det, kunne jeg måske godt finde en vrede frem, men jeg tvivler på det. Fordi jeg selv er indrettet sådan, at det er vigtigere for mig at skabe end at føle et fællesskab.

-Og Anna kører med på det, fordi hun selv er freelancer, og det kan lade sig gøre. Og fordi det er et eventyr. Og fordi hun er et større menneske end mig på mange områder. Jeg må erkende, at hun går på kompromis med nogle af sine ting, for at jeg kan få lov til at køre mig selv af arbejdsmæssigt. Jeg ville have råbt og skreget og opført mig som et barn, hvis jeg skulle gå på kompromis med MIG. MIG! Men dér er hun bare éthundrede procent den kvinde, jeg elsker over alt på jorden. Og det er jeg hende dybt taknemmelig for.

Ældre kvinder er mere sexede

Er hun ældre end dig, Anna?

-To år. Det er nok det, der gør hele forskellen, haha! Nej, seriøst. Man skal altid finde ældre kvinder, det mener jeg. De er bare mere modne og mere seje og mere sexede. Jeg ELSKER det!

Der er noget ekstremt sexet over det danske sprog, synes 1864-stjernen, norske Jakob Oftebro

For halvandet år siden flyttede familien Bro-Asbæk ind i en stor lejlighed på Nørrebro efter at have været husvilde i nogle måneder. En skilsmisselejlighed kalder Pilou den.

-Der er tre par, der er gået fra hinanden i den lejlighed, før vi flyttede ind, det er hele poltergeist-agtigt. Måske vi skal have renset energierne i den, hehe. Nej, Anna og jeg elsker hinanden, jeg har været meget, meget heldig med at møde en kvinde tidligt i mit liv, som jeg bare elsker over alt på jorden. Og som har været med, før hele det her cirkus startede. Hvilket vil sige, at den tosomhed – som nu er blevet til tresomhed – vi har, er funderet i os selv indbyrdes og ikke omgivelserne.

-Anna er skilsmissebarn, så for hende er det vigtigt, vi har en base. Og hjemmet er, hvor mor og far er, derfor er det ekstra vigtigt for os, at det ikke hedder: JEG laver en film. Det hedder: VI laver en film. Lige så vel som VI laver et teaterstykke, når Anna skriver. For vi er en treenighed nu, og vi træffer ikke bare beslutninger hen over hovedet på hinanden. Det er meget voksent, smiler Pilou.

Er I så også så voksne, at I skal giftes?

-Haha, ja, det kommer, det kommer. Jeg ville gerne være sådan en globetrotter med en hel masse børn, men med den måde, jeg lever på, kan det nok ikke lade sig gøre lige nu. Men drømmen om en stor familie er da dejlig at have, siger Pilou Asbæk til FEMINA.

Læs også