https://imgix.femina.dk/media/c4e6edfc7914430c94c680b9089b314a.jpg
Skønhed

Mænd vil også have botox i ansigtet

24. marts 2011
af Anders Graverholt Nielsen, Alive.dk
Foto: All Over Press
Stadig flere mænd tyer til behandlinger med Botox i jagten på glat hud og evig ungdom.

Mænd er også forfængelige.

Og selvom størstedelen af skønhedsbehandlinger stadig foretages på kvinder, så fylder mændene mere og mere i statistikkerne.

Hos Alleris Privathospitaler skønner man således, at mændene lægger ansigt til godt en femtedel af alle Botox-behandlinger.

- Og det er vel at mærke en andel, der vokser støt fra år til år, siger ansvarshavende sygeplejerske for kosmetiske behandlinger Nina Olesen Nissen til Alive.dk.

Mænd fra alle samfundslag
Nina Olesen Nissen er blevet overrasket over, hvor bredt et udsnit af den mandlige befolkning der egentlig henvender sig hos Alleris.

- Vores kunder tæller alt fra direktører til bilsælgere. Ja, vi har sågar arbejdsløse mænd, som arbejder hårdt på en flot og muskuløs krop nede i fitness-centret og er blevet træt af at se på rynkerne i spejlet, siger hun.

Kragetæer og vredesrynker
Der er ikke den store forskel på, hvilke behandlinger mændene foretrækker over kvinderne. Og ifølge Nina Olesen Nissen ligger fokus for langt størstedelen af Botox-behandlinger på tre velkendte områder.

- Smilerynker om øjnene - de såkaldte kragetæer - topper listen, men også rigtig mange ønsker at slippe af med deres vredesrynker mellem øjnene. Derudover vil folk også gerne blive de horisontale panderynker kvit, siger hun.

Kvinder kan lære af mændene
Nina Olesen Nissen opfatter mange af de mænd, der opsøger Alleris' klinikker, som målrettede og åbne over for rådgivning. Noget, kvinderne godt kunne tage ved lære af.

- Mange kvinder er meget usikre på, hvad de egentlig vil have behandlet. Undersøgelser viser desuden, at kvinder har det med at fokusere alt for meget på enkelte detaljer. Har de først fået øje på en lille rød knop, så ser de ikke andet, hvor mænd tænker mere i helhedsindtrykket, siger Nina Olesen Nissen, der dog understreger, at der ingen kønsforskelle er, når det kommer til, hvorfor vi får foretaget Botox-behandlinger.

- Vi nægter at finde os i, at vores krop forfalder. Særligt når vi nu kan gøre noget ved det.

Ifølge Apotekerforeningen steg antallet af Botox-behandlinger herhjemme med 20 procent fra 2009 til 2010.

Læs også