Kropsidealer
Selvudvikling

Her er billederne, der skal få os til at tænke over kropsidealer!

18. april 2015
af Redaktionen
Påvirker mediernes valg af modeller vores syn på egen krop? Eller er det kvinderne selv, der skaber uopnåelige kropsidealer? Det har fotograf Terrance Smalls udforsket på en hel ny måde. Se de tankevækkende billeder!

For store lår, for stor mave, hængebryster, for bred bagdel. Listen over ting, som mange kvinder ønsker at ændre ved sig selv er lang. Stopper den egentlig nogensinde? Fotograf Terrance Smalls har sat sig for at finde ud af, hvordan det ville se ud, hvis vi rent fysisk udstillede alle vores (og omverdenens?) krav til vores kroppe.

"Vi lever i et samfund, hvor kvinder konstant bliver klædt af med øjnene og vendt, drejet og kommenteret uden fysisk rent faktisk at have tøjet af. Men hvordan vil det se ud og hvad vil der ske, når vi klæder kvinderne fysisk af og kommenterer med streger på deres kroppe? Hvor sindssygt vil det se ud? Hvor ubehageligt vil det føles? Meningen med denne fotoserie er at finde svarene på de spørgsmål," skriver Terrance Smalls på sin hjemmeside ifølge Huffingtonpost.com.

Læs også: Kropsidealer: Se drømmekroppen gennem 3000 år

Hvem er ansvarlig for kropsidealer?

Billederne forestiller en håndfuld kvinder med tegnede streger på kroppen, som om de skal under kniven. Stregerne er tegnet efter de kropsidealer, vi ser overalt i mediebilledet. Spørgsmålet er så, hvem der fostrer de kropsidealer? Er det medierne? Eller er det kvinderne selv?

"Jeg tror, at medierne får lidt for meget af skylden for kropsidealer, men der er da helt klart et problem! Men man kan også vende den om og sige, at medierne ganske enkelt følger samfundets normer. Eller er det den anden vej rundt? Det er egentlig også lidt det spørgsmål, jeg stiller i min fotoserie. På nogle af billederne ser man kvinderne udpege "fejl og mangler" på hinandens kroppe. Det er måske et endnu større problem end mediernes fremstilling. Der er en trend, og det har været en trend i årtier nu, som går ud på, at presse bestemte kropsidealer ned over hovedet på kvinderne, som rent faktisk er uopnåelige for langt de fleste. Det er ikke fair overfor unge piger," skriver Terrance Smalls.

Nedenfor kan du se nogle af Terrance Smalls billeder fra fotoserien om kropsidealer, som han har valgt at kalde "Line series".

Og skal vi så blive enige om at stoppe med at tegne streger på hinanden? Også selvom det bare er med tankerne?

[View the story "Billederne af fotograf Terrance Smalls:" on Storify]

Læs også