Det er første gang i 28 år, at kvinderne er nået så langt ved VM.

Det er ikke sket siden 1995.

De danske fodboldkvinder har netop slået Haiti og er dermed videre til ottendedelsfinalerne ved kvindernes VM i Australien og New Zealand.

Det skriver TV 2.

Det var anfører Pernille Harder og Sanne Troelsgaard, som stod for målene i gruppekampen mod Haiti tirsdag eftermiddag i Perth i Australien, der endte 2-0.

Samtidig vandt England 6-1 over Kina, og tilsammen betyder det, at Danmark indtager andenpladsen i gruppe D efter englænderne.

Pernille Harder fik scoret på straffespark i første halvleg, mens Troelsgaard stod for andet og sidste mål i ti minutters tillægstid.

Det skete sidst i 1995, at Danmark gik videre fra gruppespillet ved kvindernes VM. Dengang skete det, fordi holdet gik direkte videre fra gruppespillet til kvartfinalen, hvor de tabte til Norge.

Nu venter værtsnationen Australien mandag den 7. august. Australien slog senest de olympiske mestre fra Canada ud af turneringen, da de vandt 4-0.

Kampen finder sted på Stadium Australia i Sydney.