Rødkålssalat med figner, bær og balsamico
Mad

Rødkålssalat med figner, bær og balsamico

2. marts 2022
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Den kære rødkålssalat må ikke mangle til jul. Brug den friske version af en rå salat både til den varme mad og på frokostbordet. Husk, at den skal snittes så fint som muligt og (helst) uden for meget af den grove hvide stok
4 personer

Rødkålssalat

  • ¼ rødkål
  • 2 faste æbler eller pærer
  • 1½ spsk. balsamico eller solbæreddike
  • 1 tsk. lyst rørsukker eller muscovadosukker
  • evt. ¼ tsk. tørrede chiliflager
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • salt og kværnet peber
  • citronsaft
  • 1 dl soltørrede solbær eller blåbær
  • 4 tørrede eller friske figner

Sådan gør du:

Pil de yderste blade af rødkålen, og snit resten meget fint. Skræl pærer eller æbler, og riv dem groft (dryp evt. med lidt citron- eller appelsinsaft, så de ikke bliver for mørke). Pisk balsamico, sukker, evt. chili og olie sammen, og smag dressingen til med salt, peber og citronsaft. Vend kål, frugt og tørrede bær i. Skær fignerne i tynde både eller små stykker, og kom dem oven på eller ned i rødkålssalaten (så sent som muligt, hvis det er friske figner).
Du kan evt. også tilsætte en god håndfuld grofthakkede valnødder i din rødkålssalat.

Læs også