Old school kanelbrød
Mad

Old school kanelbrød

22. marts 2023
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Kanelbrød smager fantastisk, og så er det sådan lidt gammeldags og mormoragtigt. Det minder lidt om kanelsnegle, bare meget mere snasket og blødt.
20 min8 personer
Tid i alt 1 t og 40 min

Det skal du bruge

  • 1 dl sødmælk
  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 1 tsk. kanel
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • ca. 250 g hvedemel

Fyld

  • 80 g blødt smør
  • 40 g farin
  • 1 spsk. kanel

Glasur

  • 150 g flormelis
  • ¼ dl kogende vand

Endvidere

  • 1 stk. 1-liters brødform

Opskrift - sådan laver du old school kanelbrød

  1. Varm forsigtigt mælk og smør op i en gryde, til smørret er smeltet. Afkøl det til håndvarmt.
  2. Smuldr gæren ud i en stor skål, hæld mælkeblandingen på, og rør godt, til gæren er opløst. Tilsæt ægget, og sigt krydderierne og ¾ af hvedemelet i dejen.
  3. Rør det til en ensartet dej, og ælt dejen igennem med det sidste mel på et meldrysset bord. Lad dejen hæve et lunt sted med et klæde over i 30 minutter. Rør imens fyldet sammen.
  4. Rul dejen ud med en kagerulle til en firkant på 20 x 30 cm, og fordel fyldet på dejen. Rul det til et brød, og kom det i en form foret med bagepapir. Klip hak ned i brødet, og lad det efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
  5. Bag brødet midt i en 200° varm ovn i 14 minutter. Tag det ud af formen (pas på, det er varmt), og bag det i yderligere 5 minutter.
  6. Afkøl det varme kanelbrød, rør flormelis med lidt vand til en let tyktflydende glasur, og hæld den over brødet. Servér evt. brødet med lidt koldt smør.

Flere opskrifter med kanel? Se herunder:

Læs også