https://imgix.femina.dk/media/article/julekugler-prim.jpg
Stil

DIY: Smuk julepynt, du selv kan lave

24. oktober 2012
af Julie Vöge
Foto: Frederikke Heiberg
Kugler er smuk julepynt, også når de er lavet af papir. Lav dem i forskellige størrelser og farver, og hæng dem på en enkelt gren, eller pynt dit juletræ kun med papirkugler
https://imgix.femina.dk/julekugler-1.jpg

1. Brug et glas eller noget andet rundt til at tegne en cirkel på et stykke stift papir. Klip cirklen ud, og brug den som skabelon til at lave otte cirkler mere i samme størrelse.

2. Fold cirklerne på midten, og læg dem ind i hinanden. Hæft dem sammen med et par hæfteklammer på midterlinjen
https://imgix.femina.dk/julekugler-2.jpg
3. Smør et tyndt lag lim på ydersiden af den første papirflaps øverste del, og lim stykket sammen med det øverste stykke på flappen ved siden af til højre. 4. Smør nu lim på indersiden af flappens nederste del, og lim den sammen med den nederste del på flappen ved siden af til venstre.
https://imgix.femina.dk/julekugler-3.jpg

5. Sådan bliver du ved, så hver enkelt flap limes både foroven til den ene side og forneden til den anden side. På den måde fremkommer et smukt mønster på papirboldene.

6. Afslut med at køre en lille stålring igennem bolden, hæft en snor i, og hæng den op på en gren

Tip: Du kan også bruge tapetrester, gamle fotografier og udklip fra blade og magasiner. Det er billigt, fås i alle farver, mønstre og størrelser. Og så er papir let at forvandle til flot julepynt, der er langt fra de klassiske flettede hjerter og lange guirlander.

Strik selv de fineste julekugler

Læs også