Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Gazpacho med sprødstegt kylling

af Sandra Pugliese 16. juni 2014
Foto: Lars Ranek
Sund og dejlig suppe. Har du ikke tid til at vente på, at suppen køler af i køleskabet, kan du sætte den i fryseren i en halv times tid

Gazpacho med sprødstegt kylling til 2 personer

INGREDIENSER 400 g modne tomater 150 g rød peberfrugt 1 håndfuld frisk basilikum ½ hvidløgsfed 1 spsk. olivenolie ½ tsk. æbleeddike ½ tsk. flydende honning salt og friskkværnet peber et par dråber tabasco   FYLD 75 g grøn peberfrugt 75 g agurk   BRØDCROUTONER 60 g groft rugbrød   KYLLING 300 g kyllingebrystfilet 2 tsk. olivenolie til stegning 4 spsk. vand  

Opskrift - sådan laver du gazpacho med sprødstegt kylling

  1. Skyl og rens tomater og peberfrugt. Skær dem i mindre stykker. Blend tomater, peberfrugt, basilikum, hvidløg, olie, eddike og honning til en cremet suppe. Smag til med salt, peber og tabasco. Sæt suppen i køleskabet i mindst 2 timer.   2. Fyld: Skyl peberfrugt og agurk. Skræl evt. agurken. Skær begge dele i bittesmå tern.   3. Brødcroutoner: Skær brødet i små tern, og rist dem i en 225° varm ovn i 5-10 minutter, til de er sprøde.    4. Kylling: Skær kyllingekødet i meget tynde strimler. Svits dem i olie på en pande på begge sider, og tilsæt vandet. Steg ved høj varme, til vandet er fordampet, og kødet bliver gyldent.   5. Anret den kolde suppe med grøntsagsfyld og croutoner, og servér kyllingekødet ved siden af.   Næringsindhold pr. person Energi:  395 kcal Protein: 35,5 g Fedt: 14,2 g Kulhydrat: 35,1 g Kostfibre: 7,7 g