Træning og kost

Hjemmelavet knækbrød uden mel og med masser af kerner

af Tatjana Albinus 4. april 2013
Få det sunde og fantastiske knækbrød fra bogen Low carb lækkerier. Du kan både vælge at lave dem som krydrede knækbrød eller helt natural. Opskriften på hjemmelavet knækbrød er uden tilsat mel.

Hjemmelavet knækbrød med kerner

Der findes mange gode opskrifter på hjemmelavet knækbrød uden mel, som er mindst lige så gode som de kulhydratholdige. Denne udgave af hjemmelavet knækbrød er krydret, men kan laves naturel, hvis man ønsker det.

I princippet kan man tilsætte forskellige frø, kerner og nødder i det mængdeforhold, man lige har i huset. Ligesom i opskriften på rugbrød kværner jeg hørfrøene for at få gavn af deres sunde omega3-fedtsyrer og bager brødet ved lav temperatur for ikke at ødelægge de sunde fedtsyrer.

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet knækbrød a la farmor

Hjemmelavet knækbrød

Til 2 bageplader

Det skal du bruge til hjemmelavet knækbrød

1 dl hørfrø malet til mel1 dl mandler malet til mel1 dl græskarkerner2 dl solsikkefrø2 dl sesamfrø1 dl chiafrø (evt. hørfrø)3 spsk. FiberHUSK2 tsk. salt4 spsk. oregano2 spsk. rosmarin2 tsk. bagepulver4 dl vand

Sådan laver du hjemmelavet knækbrød

Alle ingredienser til hjemmelavet knækbrød røres sammen og rulles tyndt ud på to bageplader. Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir, ridses i firkanter med kniv eller pizzaskærer og bages ved 160 grader i 65 minutter til knækbrødene er brune og sprøde.

Når dine hjemmelavet knækbrød er kølet af, kan de let knækkes og opbevares derefter i kagedåse i op til en uge.