Løb

Redaktionen: Derfor løber vi

Mens nogle af os kæmper med at træne op til årets kvindeløb, er der andre, der kaster sig ud i et maraton. Sådan er vi så forskellige – også på redaktionen. Her fortæller tre af FEMINAs ivrigste løbere deres løbehistorie og giver gode råd til, hvordan du finder motivationen og kommer i gang.

Signe Munk Lund, 34 år, Boligredaktør

Jeg er egentlig ikke særlig vild med at løbe men jeg elsker den følelse, jeg har i kroppen, når løbeturen er overstået.

Fordi jeg ikke er den fødte løber, kan det være svært at finde motivationen til at komme af sted. Derfor har jeg sammen med nogle venner oprettet en lukket gruppe på Strava, som er en løbe-app. Her kan vi følge hinandens løbeture, give opbakning, thumbs up, og så videre. Det, at de andre holder øje med mig, gør, at jeg kommer af sted, for det er jo lidt pinligt, hvis jeg ikke har været af sted i tre dage

Selv om jeg ikke er morgenmenneske, løber jeg ofte om morgenen, og jeg er faktisk ret stolt af, at jeg får sparket mig selv i gang. Selve løbeturen kan til tider være hård, og jeg skal gerne indrømme, at jeg tit tænker ”hvor langt har jeg igen?” eller ”kan jeg skære hjørner et sted?”. Men når jeg så endelig når i mål, har turen været det hele værd, og jeg skal være den første til at indrømme, at en løbetur giver en fantastisk start på dagen.

 

 

Trille Frost, 38 år, Redaktionssekretær og freelancejournalist

Det var lidt ved et tilfælde, at jeg kom i gang med at løbe. Jeg boede i Spanien og havde besøg af en veninde, som ikke havde plads nok i kufferten, da hun skulle hjem, så derfor gav hun mig sine løbesko. Min første tur var på sølle tre kilometer, og jeg var ved at dø! Jeg tilmeldte mig Berlin Marathon i maj og skulle løbe i september.

Træningen tog jeg super afslappet. Jeg ville bare hygge mig med det og løb nok én kort eller én lang tur i gennemsnit om ugen – kun i godt vejr – og jeg kom aldrig over de 20 km. Var ret magelig i min træningsstil. Til gengæld droppede jeg alkohol og sukker, og det var på en måde halvdelen af træningen for mig, for det gav masser af god energi og overskud.

Selve løbsdagen var magisk. Jeg havde frygtet, at det ville være et cirkus, men det var en kæmpe oplevelse. Og jeg gennemførte.

 

 

Sunniva Grimstad, 39 år, Art Director

Jeg startede med at løbe sidste år, fordi min chef udfordrede mig til at løbe FEMINA kvindeløb. Jeg fulgte et løbeprogram, hvor jeg skulle veksle mellem gang og løb, og det gik lidt for langsomt, syntes jeg, men da jeg så nåede frem til uge 6-7 i programmet, begyndte det at blive sjovt.

Jeg gennemførte FEMINA kvindeløbs 5-kilometers rute på 27 minutter og er efterfølgende blevet bidt af det. Hele vinteren har jeg erstattet løb med yoga, da det blev for koldt og for mørkt at løbe.

Mit næste mål er at gennemføre 10-kilometers ruten til dette års kvindeløb på under en time, og så vil jeg desuden også gerne løbe Eremitageløbet til efteråret. I dag kan jeg ikke forestille mig et liv uden løb. Jeg bliver simpelthen hel høj af det, når jeg først er kommet af sted

 

 

KOM MED TIL FEMINA SENSOMMERLØB

Vi løber i Købehavn, Slagelse, Aarhus og Aalborg i september

Du får:

• Deltagelse i løbet – vælg mellem 5 km løb, 10 km løb eller 5 km gåtur
• Registrering af din personlige tid
• Løbetrøje fra New Balance, værdi 349 kr.
• Goodiebag med smagsprøver og gaver fra vores sponsorer
• En festlig dag med masser af oplevelser på scenen og på løbspladsen
• Mulighed for at tilkøbe sandwich og salat fra Cofoco i forvejen.

 

Læs mere om: