Løb

Lasagne med salat - Mad til løbere

af Julie Rosendahl 2. april 2014
Hakket kød fås med forskellige fedt-procenter, og i lasagne, hvor fedtet ikke smelter af og kasseres, har det stor betydning for næringsindholdet.

Lasagne med salat til 6 personer

  INGREDIENSER til lasagne 1 stort løg 1-2 gulerødder 1-2 stilke bladselleri 25 g bacon i små tern 400 g hakket svinekød 1 dåse flåede hakkede tomater, 400 g 1 lille dåse tomatkoncentrat, 70 g 2 dl bouillon 2 tsk. oregano 1 tsk. timian salt og peber   BECHAMELSAUCE til lasagne ½ l minimælk 2½ spsk. hvedemel knap 1 spsk. olie evt. muskatnød 12 fuldkorns-lasagneplader, 225 g 100 g revet mild ost, 17 % fedt   TILBEHØR til lasagne 1 icebergsalat, 400 g 1 agurk, 300 g 250 g cherrytomater, røde og/eller gule evt. persille til pynt   Prøv også: Aubergine lasagne fra femina  

Energifordeling og -indhold i lasagne pr. person, hvis der bruges hakket svinekød 6 % fedt:

Protein 29 % Kulhydrat 46 % Fedt 25 % 1.790 kJ/425 kcal   Find mange flere opskrifter på sund hverdagsmad og mad med mange grøntsager på VoresMad.dk  

Opskrift - sådan laver du lasagne med salat

  1. Hak løg, gulerødder og bladselleri, til din lasagne, i meget fine tern. Kom baconternene i gryden, og steg dem let gyldne. Kom grøntsagerne i, og steg 2-3 minutter. Rør jævnligt. Kom kødet i, og steg, til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Krydr med oregano, timian, salt og peber. Kog saucen i ca. 30 minutter under låg. Smag til med salt og peber.   2. Kom lidt af mælken samt melet i en melryster. Ryst jævningen. Kom resten af mælken i en gryde, og lad det blive varmt. Tilsæt jævningen under konstant omrøring. Kog saucen igennem i ca. 5 minutter. Tilsæt olie og smag til med salt, peber og evt. revet muskatnød.   3. Læg et lag kødsauce i bunden af et lasagnefad eller en bradepande. Læg et lag lasagneplader over, og fordel lidt bechamelsauce over. Drys med lidt ost. Gentag 2-3 gange mere.   4. Stil din lasagne midt i ovnen ved 200°, og bag din lasagne i ca. 30 minutter.   5. Halvér tomaterne, skær agurken i tern, og riv salatbladene i mindre stykker. Bland det hele i en skål.   6. Server din lækre lasagne med tilhørende salat!   Signup til VoresMad.dk's opskriftservice og få tips til lækre sæsonretter her