Kvindeløb

Løbeudstyr: det essentielle og det sjove

Løb er en nem træningsform, fordi den kræver så lidt. Man er ikke afhængig af tid eller sted og har brug for meget lidt udstyr. Det er lysten, der er det vigtigste – den kan til gengæld motiveres med lidt ekstra udstyr

I virkeligheden er alt hvad du har brug for løbesko og sports-bh. Derudover kan du sådan set bare trække i det, du føler dig bedst tilpas i. Til gengæld kan det være lidt lettere at komme ud af døren, hvis du har noget udstyr, der gør løbeturen lidt mere behagelig eller sjov. Femina.dk har taget et kig på løbeudstyr.

Løbesko:

Noget af det vigtigste for en god løbetur og ”løbekarriere” er en løbesko, som passer til både din fod og din løbestil. Med den rigtige sko kan man nemlig forebygge skader og på den måde sikre sig at løberiet ikke bliver en engangsfornøjelse. Der er en god idé at købe skoene i en butik, hvor de kan lave en løbetest.
Se med når FEMINA’s chefredaktør Camilla Kjems prøver løbesko

Sports-bh:

Man skal ikke undervurdere vigtigheden af en god sports-bh. Ifølge forskere ved University of Portmouth bevæger brysterne sig i tre retninger når man løber – og helt op til 20 cm. Det er skadeligt for brystvævet, og kan resulterer i både brystsmerter og slappere bryster. Til gengæld kan den rigtige sports-bh reducere brysternes bevægelse med op til 73 %.
Læs også: Sports-bh: sådan vælger du den rette størrelse

Løbestrømper:

Det er ikke død og pine nødvendigt at investere i løbestrømper, men de kan være en rar investering, hvis du er kommet godt i gang med at løbe – især hvis du har tendens til vabler. I modsætningen til almindelige bomuldsstrømper der hurtigt bliver våde og klumper i skoen, er løbestrømper lavet i et syntetisk svedtransporterende stof. De sidder tættere til huden og har flade syninger – det er med til at reducere risikoen for vabler.

Løbetøj:

Det er helt fint at løbe i en aflagt t-shirt og gamle joggingbukser, men hvis man er blevet bidt af løb og vil øge komforten, er det værd at overveje at investere i decideret løbetøj. Det svedtransporterende materiale er med til at holde dig tør (og dermed også varm i vintermånederne), og det gør en stor forskel for bevægeligheden, at tøjet sidder tæt til kroppen. Udover bukser og t-shirt/bluse kan det være rart at investere i en løbejakke, som er vindtæt (ofte også vandtæt), så vejret ikke bliver en undskyldning for at vælge sofaen frem for løbeskoene.

Løbe-app:

Hvis du har en smartphone, kan det give lidt ekstra motivation at downloade en løbe-app. Den kan både give dig træningsprogrammer, statistik over dine løbeture og gøre løbeturen til en del af et spil.
Læs også: 5 motiverende løbe-app’s

Læs mere om: