Krop & velvære

Overgangsalderen: De bedste råd – fra jer til jer!

De bedste råd får man fra dem, der har erfaring – og det har mange af jer, når det gælder overgangsalderen. Vi bad jer om at dele jeres bedste råd til at komme igennem overgangsalderen på Facebook – her deler vi en række udvalgte råd.

Hedeture, humørsvingninger og søvnproblemer. Overgangsalderen kan være en fest at komme igennem, og netop derfor er det indimellem godt at læne sig op af andres erfaringer, for tænk nu, hvis de havde prøvet noget, vi ikke selv havde tænkt på? Vi spurgte på Facebook, hvad jeres bedste tips mod overgangsalderen var - og det strømmede ind med gode svar fra jer. Her bringer vi et uddrag - og hvem ved, måske gemmer der sig et godt råd til netop det, du oplever, imellem?

 

Jeres bedste råd til overgangsalderen:

 

- Jeg tager Østradiol. Det har hjulpet mig. Jeg har ingen hovedpine, hedeture eller humørsvingninger længere, og jeg har fået en bedre livskvalitet. Jeg er meget træt af bemærkninger som ”du er nok i overgangalderen, høhø”. Kvinder med små børn møder ofte sympati, når deres børn holder dem vågne om natten. Kvinder i overgangsalderen bliver drillet, når vi møder trætte op efter nattens kamp mod hedeturene. Jeg kunne godt tænke mig en verden, hvor kvinder bliver passet på, aet på kinden, og får lov til at ligge på sofaen med et femina og en kop te, når kvindekroppen raser!

Helle Nonnie Hansen

 

- Naturproduktet Femiage har hjulpet mig over de værste hedeture.

Brit Aarestrup Larsen

 

- Jeg dyrker rimelig meget sport og holder dermed mine knogler og muskulatur i gang.  Jeg har de ONDESTE svedeture, men det er jo en del af "glæden" ved det. Fokus på kosten er også vigtigt, men også at give plads til at kunne nyde livets glæder i form af gode oplevelser, mad, rødvin. Og sidst men ikke mindst hjælper det at have et positivt mindset om, at det her er en periode i en kvindes liv som er uundgåelig.

Hanne Panduro-Hess

 

- Kosttilskuddet Rødkløverekstrakt fra Herrens mark virker rigtig godt på hedeture.

Tina Rohrberg

 

LÆS OGSÅ: 24 tegn på, din krop er ved at gå i overgangsalder

 

- Jeg tager hormoner. Min erfaring er, at ferier med vin, alkohol og mindre sund mad gør, at mine hedeture og uro i benene blusser op. Så jeg har lært at spise og drikke ordentlig. Jeg glæder mig til hverdagen!

Gitte Daurehøj 

 

- Jeg har fået naturlig hormon-terapi, efter 10 år, hvor det bare blev værre og værre for hver dag. Jeg har det bedre nu.

Ellen Erkildstrup Nielsen 

 

- Rødkløver i pilleform samt motion hjælper på mine hedeture.

Gitte Bak Ditlefsen 

 

LÆS OGSÅ: Det skal du spise for at reducere symptomerne ved overgangsalderen

 

- For mig er det en del af livet, så jeg tager hedeturene, som de kommer. Dog er de meget aftagende efterhånden, det er dejligt.

Helle Thybo 

 

- Efter omkring to år med dårlig søvn er jeg begyndt at sove ude i min have. Her sveder jeg ikke. Det hjælper på søvnen, som dog stadig ikke er optimal. Somme tider tager jeg en søsygepille om aftenen. Det giver ofte en god søvn, men det kan være svært at vågne ordentligt. Rosenrod hjælper på tristhed.

Betina Thronsen 

 

- Efter syv års helvede med hedeture (jeg kan ikke tåle de gængse, danske hormonpræparater) fandt jeg sidste år redningen: Progesteron-gel. Jeg køber det med recept på et apotek i Flensborg eller får min veninde til at tage det med hjem fra Spanien, hvor det fås i håndkøb. Det har været som at få et nyt liv.

Liselotte Vejborg 

 

- Jeg gik tidligt i overgangsalderen. Jeg var kun 41 år, men blodprøver viste desværre, at hedeturene og den manglende nattesøvn havde en klar årsag. I starten fik jeg en østrogengele, der afhjalp hedeturene, men nu tager jeg i stedet et naturlægemiddel, Menojoy fra Matas. Det indeholder bl.a. rødkløverekstrakt og er rigtig godt.

Dorthe Mathiassen 

 

LÆS OGSÅ: 3 ting du skal vide, hvis du frygter overgangsalderen

 

- Menoflora fra Wellvita - det har virket for både min søsters og mine hedeture.

Marianna Fuglsang 

 

- Jeg fik livmoderen og æggestokke fjernet, da jeg var 46 og blev anbefalet Østradiol, som jeg har været ualmindelig tilfreds med. Jeg har aldrig haft problemer med hverken hedeture eller vægten. Jeg tog en "kold tyrker" i 2008 og har det virkelig godt. 

Anette Balle 

 

- Jeg er 54 år, og jeg har haft on/off hedeture sidste 3-4 år. Men jeg byder dem velkommen og tænker på, at jeg hader at fryse, så varme er dejligt! Jeg tænker positivt og glæder mig over at sanse og fornemme min krop, som fungerer og er rask!

Benedikte Tuxen 

 

- Jeg er midt i overgangsalderen, og jeg har ikke haft menstruation i 14 mdr. Jeg har det varmt, og jeg har ondt i mine led. Men mit råd er, at være med det som er... Nyd varmen, når den bruser ud i din krop og lige så stille forlader dig igen i stedet for at gå imod det. Dybe vejrtrækninger, d-vitamin, motion, god mad, 8 timers søvn og se på det som en helt naturlig del af livet.

Lisbeth Karen Hansen Hjerrild 

 

- Da jeg var i overgangsalderen og havde det rigtig skidt, sendte min daværende læge mig til akupunktur. Det hjalp mig igennem en træls periode.

Lis Livornese 

 

LÆS OGSÅ: Her er tegnene på, du er tæt på overgangsalderen

 

- Jeg motionerer jævnligt – går i raskt tempo, danser og kommer ud i naturen. Så får jeg 7-8 timers søvn, godt med vand i løbet af dagen og en sund og varieret kost. Jeg spiser noget hver 3-4 time. Så har jeg gode snakke med andre kvinder, læser gode bøger og har tidspunkter hver dag, hvor jeg slapper af og trækker vejret helt ned i maven. 

Pia Erdmann Bødker 

 

- Jeg har i mange år trænet fem gange om ugen, men alligevel blev jeg hårdt ramt af hedeture, da jeg kom i overgangsalderen. Jeg har prøvet alt, hvad der kunne købes i helsekosten, men det virkede ca. tre måneder, så kom hedeturene igen, min læge anbefalede mig Mini Pe, for der er ikke de "farlige" hormoner i og det har virkelig været effektivt.

Susanne Jakobsen 

 

Få 8 numre af femina fra kun 229 kr - ingen binding! Få vores tilbud her

 

- Jeg valgte at være i den gruppe, der ingen gener havde! Det holdt næsten, men har ellers været helt uproblematisk for mig…

Mette Sonne 

 

- Jeg fylder 60 år om et par måneder, og jeg mener, det er 5-6 år siden, jeg kom i overgangsalderen. Jeg er kommet ret nemt over den, og jeg er meget overbevist om, at det skyldes al min træning. Så jeg kan kun anbefale andre kvinder at træne dagligt og gerne hårdt, de fleste dage, samt at have en sund indstilling til kosten.

Gitte Christensen 

 

Læs mere om: