Krop & velvære

Ny forskning: Nutella giver (bedre) orgasmer

af redaktionen 1. april 2018
I mange år har Nutella været anset som noget, der gav nydelse i ganen. Nu viser ny forskning, at det populære hasselnøddespread også giver ekstra nydelse på sengelagnet.
1. april:   Trænger dit sexliv til et lille nøk opad? I mange år har man anset havets kronjuvel, østersen, for at være et elskovsmiddel, om end dens egentlige virkning har været svær at påvise i praksis. Nu viser banebrydende forskning imidlertid, at du sagtens kan spise dig til et væsentligt bedre sexliv: Køb blot et glas Nutella. Forskere fra det finske Makeat Leivonnaiset University har netop påvist, at en daglig portion af Nutella har bemærkelsesværdig og exceptionel virkning på den kvindelige orgasme.   - Vores empiri viser entydigt, at en dagdosis på 30 gram er nok til, at kvinder oplever målbart voldsommere orgasmer. Nogle af vores forsøgspersoner berettede endda om serielle orgasmer, ligesom kvinder, der aldrig før havde fået en skedeorgasme, pludselig oplevede det på ugentlig basis. Det er nogle meget imponerende resultater, som virkelig kommer til at ændre den måde, vi hidtil har opfattet kvindens klimaks, siger Erkki Fazer, som er postdoc og ledende forsker på projektet.   Forsøget blev gennemført over seks måneder i 2017. Her havde forskningsholdet indsamlet 2.064 kvinder i alderen 25-69 år, som alle berettede om et såkaldt 'sløvt sexliv uden egentlig tilfredsstillelse'.    Den ene halvdel af kvinderne blev bedt om at spise ubegrænsede mængder af Nutella dagligt, mens den anden halvdel fungerede som kontrolgruppe. Kontrolgruppen spiste dagligt en kopiversion af det cremede pålæg. Begge grupper blev desuden opmuntret til daglig – og som minimum ugentligt – samleje med deres respektive partnere.   Og resultaterne? Ja, de taler for sig selv. 77 procent af de kvinder, som spiste Nutella, oplevede, at deres orgasmer var nået til et helt nyt niveau. Heraf berettede 40 procent, at de ugentligt fik flere orgasmer i træk, og 13 procent erfarede, at de fik orgasmer med deres partner for første gang nogensinde.

Unik kombination af ingredienser

Et glas Nutella indeholder i alt syv ingredienser, men det er kombinationen af tre, som har den ekstraordinære, nydelsesfulde virkning: Lecitin, vanillin og folat, som findes i hasselnødder.    Tidligere forskning har påvist, at folat forbedrer sportsfolks udholdenhed og forbedrer depressionstilstande, men i sammenspil med vanillin og lecitin er folats virkning noget nær orgasmisk, viser det sig nu.   - Vi kan endnu ikke med sikkerhed sige, hvorfor netop de tre ingredienser fungerer SÅ godt sammen, men meget tyder på, at folat øger blodgennemstrømningen til kvindens kønsorganer, mens vanillin og lecitin igangsætter nogle latente muskelsammentrækninger i kvindens underliv. Hvorfor, det er sådan, undersøger vi fortsat. Men èn ting er i hvert fald sikkert: Jeg spiser Nutella på min havregryn hver morgen nu, udtaler Helli D. Umle, som er forskningsassistent på projektet.

Idé udsprunget af egen erfaring

Hvordan i alverden får en forsker ideen til at koble Nutella og orgasmer? Svaret er lige så opsigtsvækkende som resultaterne. Bagmanden, Erkki Fazer, havde bemærket et vist handlingsmønster ved sin egen kone.    - Uden at afsløre for meget om mine personlige forhold registrerede jeg, at min hustru hver lørdag efter morgenmaden blev ganske opstemt. I hverdagene spiser hun hvedebrød med smør, mens hun i weekenden tilføjer Nutella. Det virkede usandsynligt, men jeg blev simpelthen nødt til at undersøge, om der var en korrelation mellem de to variabler, forklarer han.    Næste skridt for forskningsteamet er at teste, om Nutella også kan have gavnlig virkning for mænds sexliv.   - Uanset hvad de resultater viser, nyder jeg uforbeholdent mine weekendmorgener. Som ekstra bonus er vi også stoppet i parterapi. Det har vi ikke brug for længere, siger Erkki Fazer.   *** Ingen af kvinderne oplevede signifikant vægtøgning efter det halve år. Forskerne kan ikke med sikkerhed sige, hvad det skyldes, men peger på, at den øgede mængde lagengymnastik kan være en væsentlig årsag.