Krop & velvære

Er du æble, pære eller timeglas?

Er du æble, pære eller timeglas? Find ud af hvilken form du har, og få tips til at leve sundt med din faconSkuespillerinden Drew Barrymore er et typisk æbleÆbleformede kvinder
tager typisk på omkring taljen og har derfor ofte lidt ekstra mave. Fedtet omkring maven kan være farligt, for jo højere fedtet sidder på kroppen, jo større er risikoen for hjertekarsygdomme.
Hvis du vil vide, om din æbleform kan være problematisk, skal du måle dit talje/hoftemål. Du finder tallet ved at måle omkredsen af din talje i cm og dividere med omkredsen af din hofte. Er dit tal over 0,8, er det potentielt sundhedsfarligt for dig.
Æbleformede har også større mulighed for at få problemer med diabetes og brystkræft, og du bør derfor gøre en indsats for at holde mavefedtet væk.

Tips til æblet:
1. Spis mad med fiber. Fiberrig mad nedsætter kolestorol tal og minimerer dermed chancerne for hjerte-karsygdomme og diabetes.
2. Træn aerobics eller spinning. Hvis du motionerer et par timer om ugen eller 30 minutter næsten dagligt, kan du tabe dig, men du skal selfølgelig også tænke over, hvad du spiser. Fokuser især på nederste del af kroppen.

Sangerinden Jennifer Lopez er en typisk pære
Pæreformede kvinder har primært fedtet siddende på hofter, numse og lår og tager sjældent på på maven. Men selvom forskerne i mange år har ment, at det ikke er nær så problematisk være pæreformet, som det er at være æbleformet, viser en helt ny undersøgelse fra Aalborg Sygehus, at pærefaconen giver en øget risiko for blodpropper i årene.

Tips til pæren
1. Spis fedtfattig mad. Pæreformede kvinders fedtdepoter er nærmest som fedt-magneter og holder ekstra meget på fedtet.
2. Hvis du træner, er det blandt andet en god idé at træne med øvelser, der styrker dine muskler, som er ekstra godt for pæreformede. Cykling er godt.
Skuespillerinden Scarlett Johansson er et typisk timeglas
Timeglasformede kvinder
bliver tit misundt for deres kurvede og sexede former. Men er du timeglasformet, har du desværre let ved at tage på - og oftest på på barmen, hofterne og i ansigtet, når du tager på. Det mest problematiske område for timeglasset er som regel underarme og "sadeltasker" på hofterne.


Tips til timeglasset
1. Timeglas er heldigere stillet end æbler og pærer, fordi de generelt har en god muskulatur, så egentlig skal de bare passe på med ikke at tage på, da det sætter sig over det hele.
2. For meget muskeltræning, især af underkroppen kan give timeglas formede en maskulin og kompakt krop. Mange repititioner, men med lav vægt toner musklerne og dermed undgår timeglas en kompakt figur. Jogging, svømning, shipping, og cykling er godt for timeglasset.


Læs også: Find din kropstype og se, hvordan du skal træne
Læs også: Sådan klæder du dig efter din kropstype

Har du prøvet shapewear? Toppe, bodystockings, nederdele, bodysuits - strammer op og giver dig den ønskede kropsfacon. Du kan købe det i feminashoppen.dk

Se det store udvalg her >>