https://imgix.femina.dk/media/c05ead41ffbb441cae980077d9b0bdea.jpg
Træning og kost

Struds i salaten

28. marts 2011
af Susanne palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Strudsens kød er mørkt og helt magert. Det har en fin, men ret neutral smag. Det har kort stegetid, så det passer godt til en travl hverdag.Prøv det i en fyldig og mættet salat med bådekartofler, tomater og røde bønner.

Retten er beregnet til 2 personer.

DET SKAL DU BRUGE:
2 strudsesteaks (evt. frosne, 250 g i alt)
salt og peber
lidt olie til grilning
200 g grønne bønner (frosne eller friske), blancherede
300 g blandede gule og røde tomater
blandede krydderurter, brøndkarse, oregano, rucola
1 dåse kidneybønner i vand
6 kogte kolde kartofler i både
1 stor hjertesalat

DRESSING:
1 fed hvidløg
1 finthakket ansjos
1½ spsk. citronsaft
3 spsk. olivenolie
salt og peber

SÅDAN GØR DU:
Tø kødet op, hvis det er frossent, og dup det tørt. Drys med krydderier, og grill det på en varm grillpande (eller almindelig) i ca. 3 minutter på hver side (se også emballagen). Nip bønnerne, og kom dem i kogende vand i 4 minutter. Kom dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Halvér små tomater, skær store tomater i terninger. Hæld kidneybønnerne i en sigte, og skyl med koldt vand. Skyl salaten, og nip krydderurterne i små duske. Pisk dressingen sammen, så smagen er kraftig. Skær kødet i tynde skiver, og bland med de øvrige ting på store tallerkener eller et flot fad. Dryp med dressing, og spis salaten med det samme.

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/008b170768b6434892d126f29f8a35b5.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0f980f993c014640bc7de808ca9fda48.jpg

til en flad mave
10 opskrifter Prøv Renées
fantastiske
kålsuppekur

Læs også