bønner
Kost & motion

Spis bønner, hvis du vil tabe dig

Bønner findes i et utal af typer. Fælles for de fleste er, at de er sunde, smager godt og så mætter de rigtig godt. Så derfor er det en god ide at spise bønner, hvis du vil tabe dig

Derfor skal du spise bønner, hvis du vil tabe dig

Protein, protein, protein. Hvis du vil tabe dig, har det i de seneste år været anbefalingerne, eftersom protein ikke bare mætter bedre end kulhydrater og fedt, det indeholder moderat med kalorier og sætter fut i kroppens forbrænding. Kroppen bruger flere kalorier på at nedbryde protein end både kulhydrater og fedt. 

Få opskriften på grønne bønner i kokos her

 

Indtil nu har man peget på magert kød og æg som de bedste proteinkilder, men et nyt studie fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet viser, at et proteinrigt måltid baseret på bønner og ærter fik deltagerne til føle sig mere mætte set i forhold til et proteinrigt måltid baseret på kalvekød og svinekød. I studiet fik 43 unge mænd serveret tre forskellige måltider, hvori krebinetter – bestående af enten bønner/ærter eller kalv/svin – var et centralt element. Samtidig viste studiet også, at hvis deltagerne havde spist et proteinrigt måltid baseret på bønner og ærter, så indtog de 12-13 % færre kalorier i det efterfølgende måltid, end hvis de havde spist et måltid baseret på kød.

Kilde: Københavns Universitet, ku.dk 

LÆS OGSÅ: Få opskriften på en skøn lysegrøn bønnesalat