Kost & motion

Mindre kød og mere frugt for at slanke dig

Du skal undgå kød og ost og gerne spise mere frugt for at smide nogle kilo, viser ny undersøgelse


Det er blevet ganske moderne at spise stenalderkost og efter andre proteinrige kostprincipper for at tabe sig, men en ny stor undersøgelse viser faktisk, at det ikke er vejen at gå.

Ifølge ernæringsekspert Per Brændgaard, der også er klummeskribent i FEMINA, viser undersøgelsen nemlig, at vægttab blev forbundet med et lavere indtag af kød og ost. Samme undersøgelse viste også, at de testpersoner, der spiste mere frugt, faktisk tabte sig mere.

- Det er også i modstrid med den aktuelle madmodebølge, der siger, at frugt virker fedende. Men denne og andre videnskabelige undersøgelser peger altså på det modsatte. Både med hensyn til protein og frugt, forklarer Per Brændgaard i FEMINA.

Per Brændgaard mener faktisk, der er gået mani i vores proteinspisning. Læs her, hvorfor

Følg kostrådene - uden kager og slik

Ernæringseksperten peger på, at den nye undersøgelse faktisk understøtter, at de officielle kostråd i Danmark er sunde og virker slankende.

- Problemet med de officielle kostråd om fiberrig kost er ikke rådene i sig selv. Problemet er ganske enkelt, at folk ikke følger dem. Eller måske følger man rådene - og så spiser man bare lige en hel masse slik og kage derudover, fordi man er stresset og derfor psykisk sulten. Jeg vil vove den påstand, at 99 procent af
alle overvægtige mennesker, der spiser efter kostrådene, vil opnå et særdeles effektivt og holdbart vægttab, siger Per Brændgaard.

Han peger på, at man skal dyrke mindful spisning, så man spiser efter kroppens behov og dermed heller ikke spiser for meget af den sunde mad, hvilket jo også kan virke fedende.

Hvis du går på slankekur, bliver det faktisk svært for dig at tabe dig. Læs her, hvorfor.


Læs mere om: