Migræne og menstruation? Ny app gør det nemmere at fastslå sammenhængen ... og behandlingen
Kost & motion

Migræne og menstruation: Det er ’din hovedpine’!

Migræne rammer oftest kvinder, og er det dén tid på måneden, er det bare dobbelt så irriterende. Sammenhængen er svær at fastslå, men ny prisvindende app gør det lidt nemmere. ’Min hovedpine’ kan gøre forskellen.

Mere end en halv million danskere lider af migræne, og kvinder er hårdest ramt. Migrænen kan hænge sammen med menstruationscyklus, men den præcise sammenhæng kan dog være svært at fastslå. Dét påvirker behandlingen, fortæller læge på Dansk Hovedpine Center.

Det er din hovedpine
Derfor er det godt nyt, når den populære app 'Min Hovedpine', der for nyligt vandt prisen som årets bedste App i kategorie "Sport & Health", nu opgraderes med en ny menstruationscyklusfunktion. App'en er udviklet med det formål at hjælpe både læger og personer med hovedpine til at få overblik over hovedpinemønstre og behandlingen.

Migræne med mere
For sandsynligvis kan det faktum, at kvinder bare er mere ramt af migræne skyldes en forskydning i den hormonelle balance, som finder sted i kvinders menstruationscyklus. I hvert fald oplever omkring halvdelen af de kvindelige migrænikere en forværring i deres migræneanfald ved menstruation.

Sammenhængen?
Og hvis du lider af 'menstruel migræne', kan det have en betydning for din behandling af det. Og den slags tager tid at finde ud af, siger Troels Wienecke, læge og ph.d ved Dansk Hovedpine Center.

"Vi véd at forekomsten af migræne ofte hænger sammen med menstruationscyklus, men det kan være svært at fastslå den præcise sammenhæng og svært at vurdere, om den enkelte patient har ren menstruationsmigræne eller om der er tale om menstruations-relaterede hovedpiner," fortæller han.

App'en med overblikket
Men app'en kan gi' dig et overblik over dine hovedpinemønstre - og også over behandlingen. Version to af 'min hovedpine' gør det muligt at se sammenhængen mellem menstruation og migræne. Og det gør det måske noget nemmere at finde den rette behandling, siger Troels Wienecke.

App'en kan nemlig registrere detaljer om din hovedpine - og indstilles til at vise din menstruationscyklus og de dage, der er afgørende i forhold til menstruationsmigræne.


Nysgerrig? Læs mere på www.minhovedpine.dk
Numerologi? Tror du på dét? Tjek det ud HER!
Læs mere om: