https://imgix.femina.dk/media/383aebac8f66476aa3b956accab99386.jpg
Træning og kost

Kostplan: Amerikansk rissalat

21. juli 2010
af Ingrid Wittus, klinisk diætist
Slankedoktor giver dig en ugemadplan, der giver dig inspiration samt energi og overskud til at opnå og holde et vægttab. Her får du opskriften på Amerikansk rissalat

(2 portioner.)
Ingredienser
3 dl grøntsagsbouillon
60 g brune ris
100 g revne gulerødder
75 g revne persillerødder
35 g fintsnittet forårsløg eller porre
15 g hakkede valnødder
20 g rosiner
1,5 spsk. citronsaft
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. olie
salt og peber

Sådan gør du:
1. Skyl risene og kog dem i grøntsagsbouillon i 30 min
2. Hæld risene i en sigte og lad dem dryppe af og afkøle
3. Rosinerne overhældes med kogende vand og trækker i 10 min
4. Grøntsagerne rives/snittes
5. Nødderne hakkes groft
6. Rør en dressing sammen af citronsaft, eddike, olie, salt og peber
7. Bland alle ingredienser sammen og lad salaten trække i mindst 1 time

Serveringsforslag:
Som selvstændig frokostsalat eller med ½ æg eller kyllingekød. I stedet for at koge rå ris, kan man anvende en rest fra aftensmaden. 60 g rå ris svarer til 160 g kogte.

Energi-information pr. portion
Energi 275kcal / 1150kJ
Fedt 9g
Kulhydrater 43g
Protein 8g
Alkohol 0g
Kostfibre 3g


RELEVANTE LINKS

Læs også