Kost & motion

Detox med plastre

Et detoxplaster under foden kan hjælpe kroppen med at udskille giftstoffer natten over


Sådan virker detox med plastre
Et detoxplaster minder lidt om en tepose, som man sætter fast under foden, når man går i seng. Via den fugt fødderne udskiller i løbet af natten bliver ingredienserne fra plastret optaget i blodbanen. Næste morgen har det skiftet farve og konsistens til en grå/brun farve og er blevet lidt stift og klisteret.

Det er tegn på, at plastret har haft sin effekt i løbet af natten. Hovedingredienserne er turmalin, træ- og bambuseddike, der kan opsuge giftstoffer, og turmalin oplades elektrisk ved opvarmning, tryk eller gnidning. Den bliver derefter positivt ladet i den ene ende og negativt i den anden og tiltrækker derved affaldsstoffer.


Hvordan havde du det før kuren?
"Jeg manglede energi og var meget træt - men ellers glad. Jeg ved ikke, om det er fordi, jeg har travlt på arbejdet, men jeg sover rigtig dårligt om natten. Sådan noget med at vågne rigtig mange gange og så være dødtræt om morgenen. Jeg har virkelig trængt til ubrudt søvn. I forhold til kost så spiser jeg ok sundt."

TestpersonSarah Hesselbo,
26 år, fotograf

Detoxplastrene blev købt hos Raw And More via internettet. Sarah brugte først plastre i fem nætter og derefter to gange den efterfølgende uge. 20 detoxplastre koster 425 kr.
Læs mere på www. rawandmore.dk


Hvordan var din oplevelse, mens du var på detox?
"Det var meget sjovt at prøve de plastre, men det var lidt irriterende, at de faldt af nogle gange i løbet af natten. Men så satte jeg bare malertape omkring, og så gik det fint. Om morgenen var plastrene meget klamme og mørkebrune, og jeg var glad for, at der stod på pakken, at de ville se sådan ud. Men jeg sov faktisk en del bedre, og udover det, så vågnede jeg også op om morgenen med mere energi. Det var ligesom nemmere at komme i gang."


Hvordan er din samlede oplevelse?
"Jeg har svært ved at vurdere, om det var plastrene, der gjorde, at jeg sov bedre, eller om det var, fordi jeg kom ind i en periode med mindre stress. Egentlig vil jeg gerne prøve dem igen i en periode, hvor jeg er stresset for at mærke, om der er forskel.

Det ville nu være fedt, hvis det var plastrene, for det er jo supernemt bare at sætte plastre under foden før sengetid. Det der med større kostomlægninger, det kan jeg gøre, når jeg er 40 år. Lige nu har jeg slet ikke tid til at lave otte smoothies om morgenen."

Læs også :
Detox med zoneterapi
Guide til de bedste kropsbehandlinger i Danmark
Reikihealing - Slip af med hovedpine, stress og smerte i lemmer