https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/august/201233cronutopskriftp.jpg
Træning og kost

Cronut opskrift - Få den lækre opskrift på den populære kage

26. august 2013
af Q.dk
Foto : Shutterstock
Cronut kagen er halv donut og halv croissant, og lige nu er den verdens mest omtalte kage. Få opskriften herunder.

Cronut hedder den famøse kage der som den første kage nogensinde, er gået viral og er blevet en verdens sensation.

En cronut er en hybridkage bestående af en halv donut og en halv croissant, lyder det fristende? Så læs med herunder hvor vi giver dig en lækker cronut opskrift.

> Læs også : Historien bag den famøse cronut

Cronut opskrift

Forberedelsestid: 6-8 timer
Tilberedningstid: 1 time

Udstyr til tilberedningen:

Kagerulle, sprøjtepose eller frysepose hvor du klipper et lille hul i det nederste hjørne, to udstikningsforme - en stor til at lave den ydre omkreds af donut formen, og en mindre til at lave hullet i midten (du kan f.eks. bruge låget fra en vandflaske eller lignende), En sigte og en stor gryde til friteringen.

Ingredienser til croissant dej

  • 7 g. gær
  • 3 spsk. varmt vand (mindre end 38 grader)
  • 1 tsk. sukker (skal bruges i første fase af tilberedningen)
  • 225g. almindeligt mel
  • 2 tsk. sukker
  • 1½ tsk. salt
  • 120 ml mælk
  • 2 spsk. vegetabilsk olie
  • 115g. koldt usaltet smør

Ingredienser til creme fyld

  • 325 ml. mælk
  • 85 g. æggeblomme
  • 85 g. sukker
  • 35 g. hvedemel
  • 35 g. smør
  • 1 tsk. vanilje ekstrakt

Ingredienser til glasur

  • Ca. 250 g. sigtet flormelis
  • 60 ml. mælk
  • Lyserød frugtfarve
  • Kanel sukker

Cronut opskrift - Sådan laver du dine cronuts fra bunden

1. Bland gær, varmt vand og den første teskefuld med sukker i en lille skål. Stil det til side så gær og sukker kan opløses, og lad gæren nå at skumme en smule op.

2. Opvarm mælken til den er lunken (i mikroovn eller i en gryde) og opløs deri salt og det sidste sukker. Hæld melet i en stor skål. Tilsæt olie, gærblandingen og mælkeblandingen i melet. Bland alle ingredienser sammen.

3. Hæld dejen ud på en bordplade dækket med mel, og lad den hvile et minuts tid. Ælt dejen 8-10 gange kun ved at smække dejen ned på bordet, og derefter fjerne det igen med en dejskraber. Læg dejen tilbage i skålen og dæk skålen til med en plastikpose eller folie. Lad skålen stå i ca. 24 grader i 3 timer, eller indtil dejen har tredoblet sin størrelse.

4. I mens dejen hviler, tager du smørret, og placerer det mellem 2 stykker plast/folie og bruger en kagerulle, indtil det er formet til en firkant, der er ca. halvanden centimeter tyk. Smørret skal forblive køligt og fast hele vejen igennem. Stop op og nedkøl det hvis det bliver blødt eller olieret, før du arbejder videre.


> Læs også : Sund LCHF dessert - Brownie med nødder

5. Nu skal du lave creme fyldet til din cronut. Kom mælk i en kasserolle og varm det forsigtigt op indtil mælken næsten koger. Fjern det fra varmen og pisk æggeblomme, sukker og hvedemel i en skål indtil det er tykt. Herefter pisker du gradvist den varme mælk i blandingen. Når det er blandet sammen, hælder du det tilbage i kasserollen, og rører i det under medium varme, indtil cremefyldet koger. Fordel cremen ud i en bakke for hurtig nedkøling. Tildæk overfladen af cremen med plastik/folie for at undgå at der kommer skind på. Når cremen er 55 grader hælder du det i en skål, rører smørret i, og stil det i køleskabet for at det kan blive helt afkølet.

6. Efter dejen har tredoblet sin størrelse, fjerner du det forsigtigt fra skålen ved at bruge fingerspidserne i siderne af skålen. Tag dejen og placer det på en overflade overstrøet med mel. Brug derefter din kagerulle til at flade dejen helt ud, og rul den til en stor cirkel. Hold både top og bund tilstrækkeligt dækket med mel så det ikke klistrer fast, og sørg for at løfte og flytte dejen ofte.

7. Placer den kolde smør firkant i midten af dejen der er formet som en cirkel, og fold ører over smøren, og stræk dem efter behov og så de overlapper hinanden en smule - sørg for at smørret er helt lukket inde.

8. Forsigtigt, men fast, presser du kagerullen mod firkantens kanter i toppen og bunden - det vil hjælpe med at holde dejen firkantet. Sørg herefter for at have tilstrækkeligt med mel på overfladen og toppen af dejen. Rul herefter dejen ud til et rektangel der er tre gange så langt som den firkant du startede ud med. (Bredden er lige meget så længe længden er ca. 60cm)

Første gang du ruller er det vigtigt, at smørret rulles jævnt langs med længden og bredden af rektanglet.

9. Børst overflødigt mel af fra dejen og fold rektanglet op fra bunden og ned fra toppen i tredjedele. Nu er du færdig med første foldning.

10. Roter dejen så den ene fold er til din venstre (som ryggen på en bog). Gentag processen med at rulle og folde, rul dejen til en længde af 60cm og fold den derefter i tredjedele. Det er anden foldning.

11. Hvis dejen fortsat er kølig og smørret ikke render ud kan du give dejen to foldninger til. Hvis dejen ikke er kølig skal du pakke den ind i plastik og lad den køle i mindst 30 minutter.

12. Det totale antal foldninger du skal have af rulle og folde processen er 6 gange. Du kan nøjes med at tage 4 foldninger først, og lade dejen køle natten over og fortsætte med de 2 resterende foldninger dagen efter.

> Læs også : Hjemmelavet flødebolle opskrift

13. Omkring en time eller to før du vil stege dejen, tager du den ud af køleskabet og lader den hvile i 5 minutter. Udstik dejen ud med en stor og en lille rund form - forestil dig at du skal lave doughnuts ud af det. Med en smule vand klæber du den ene på toppen af den anden og lader dem hæve i en time eller to.

14. Opvarm 2 liter olie til 190 grader. Placer forsigtigt de hævede donuts i olien, og vær opmærksom på ikke at putte for mange i ad gangen. Steg dem 3-4 minutter på hver side. Fjern dem forsigtigt fra olien og placer dem på kagerulle. Rul hver donut i kanelsukker øjeblikkeligt efter at have taget dem op af olien, hvis du ønsker at lave dem med det. Ellers lader du dem bare køle ned, og fylder dem med creme efterfølgende.

15. Skær tre huller i siden af hver Cronut og sprøjt cremen ind i.

16. Det er bedst at lave glasuren når dine Cronuts er færdigtilberedte, da den stivner hurtigt. Si flormelis ned i en kasserolle, tilføj mælk og rør rundt i det. Hvis du laver pink Cronuts, altså med pink glasur, skal du tilføje frugtfarven i her og derefter dyppe dem i krymmel.

Se en video der viser, hvordan du kan lave Cronuts her:

Læs også :
> Q tester sunde og lækre snacks to go
> Macaron opskrift med chokolade creme
> Se alle Q.dk's opskrifter

Læs også