Kan man virkelig tage på af at være på facebook? Dét mener amerikanske forskere.
Kost & motion

Bliver du federe af Facebook?

Ja, måske i overført betydning. Men måske også fysisk. Forskning viser i hvert fald, at ivrige Facebook-brugere oftere overspiser eller har et højere BMI.

Der er mange gode ting at sige om Facebook. En enkelt er det gode netværk, du får opbygget og kan benytte dig af, hvad enten du søger nyt job, ny kæreste eller bare godt selskab eller underholdning. En anden er, at Facebook er helt fin for selvfølelsen, især når du er omgivet af gode og 'rigtige' venner derinde.

Facebook og fedme
Værre ser det ud med selvkontrollen, skriver kk.no. Amerikanske forskere mener nemlig, at folk, der bruger meget tid på facebook, Twitter eller andre sociale medier små-spiser mere end andre. Og det er ikke så meget, mens du tjekker de seneste opdateringer ud. Det er i højere grad bagefter, hævder forskere ved Columbia University of Pittsburgh efter studiet af 541 personers brug af facebook.

Følelser og fristelser …
Efter at have surfet på facebook blev deltagernes selvkontrol vurderet, og tendensen til at give op overfor for fristelser viste sig tilsyneladende at være større hos de ivrige Facebook-brugere med de mange venner i cyperspace. Med tanke på al den tid vi bruger på de sociale medier, bekymrer resultatet forskerne, som altså ikke er i tvivl om, at sociale netværk ganske vist kan have en positiv effekt på vores humør og selvværd, men til gengæld en negativ indflydelse på vores opførsel og vaner.


Skift identitet på Facebook - og få et godt grin!

"Kalorieforskrækket?" Læs mere her!

Slukkede du smøgen i 2012? Læs med her!

Besøg Shoppen her!