Kost & motion

5:2 kuren - vi guider dig

Læs med her, hvor du får et nemt og overskueligt overblik over 5:2 kuren

Generelt om 5:2 kuren

Med 5:2 kuren kan du spise, som du plejer fem dage om ugen, hvis blot du faster let 2 dage om ugen. Følger du 5:2 kuren kan du regne med at tabe cirka et halvt kilo om ugen. På de to fastedage må du bare ikke spise over 500 kalorier om dagen.

Det går 5:2 kuren ud på

To dage hver uge skal du skære dit kalorieindtag ned til 500-600 kalorier. Resten af ugens dage må du spise helt, som du plejer at gøre. Følger du 5:2 kuren, vil du tabe dig cirka et halvt kilo om ugen.

Hvis du læser denne artikel på din mobil eller iPad, kan du hurtigt hente PDF'EN her

Derfor skal du følge 5:2 kuren

- Du kan spise helt normalt de fleste af ugens dage

- Du taber cirka et halvt kilo om ugen

- Kuren er fleksibel, så du kan bytte rundt på dagene, så de passer ind i din hverdag

5:2 kuren: Hvad og hvor meget må du spise på de to ugentlige fastedage?

Det er kun tilladt at spise 500-600 kalorier på de to fastedage i 5:2 kuren. Det er ikke meget – f.eks. indeholder en store caffe latte 300 kalorier, så det gælder om at tænke sig om. Det bedste er at fordele kalorierne på en lille morgenmad og en lille aftensmad. Dampede grøntsager er bedre at spise end stegte, og det er vigtigt stadig at få en smule fedt på fastedagene – f.eks. ovenpå grøntsagerne. Derudover skal du huske også at få fibre, selvom du faster på 5:2 kuren – så spis skrællen på æbler og pærer og vælg havregryn til morgenmad. Husk at drikke rigeligt med vand – og du må gerne supplere med kaffe, te, urtete og vand med bobler.

Det gør 5:2 kuren

Når du med 5:2 kuren reducerer kalorieindtaget radikalt i korte perioder, fremtvinger du nogle forandringer i dit stofskifte og i din hjernefunktion, og dermed formindsker du risikoen for at blive ramt af sygdomme som Alzheimers, kræft, diabetes og hjertesygdomme, hvis du følger 5:2 kuren.

Tips til at leve på 5:2 kuren

Hvis du vælger at faste fra kl. 14 om eftermiddagen og 24 timer frem, slipper du for at gå en hel dag uden mad – og du taber dig, mens du sover.

Kilder: Michael Mosley & Mimi Spencer, ”5:2 kuren – Tab dig, bliv sundere og lev længere”

Kate Harrison, ”5:2 diæten”

Køb den ULTIMATIVE 5:2 GUIDE HER - kun 19 kr,-

Læs også: Flad mave: Sådan gør du!

Læs mere om: