Annonce
Kost & motion

5 sjove aktiviteter, der sætter skub i ungernes bevægelse

Vi kender alle til udfordringerne i en hverdag, der flyver af sted med arbejde, indkøb og planlægning. Det er derfor ikke så underligt, at vi i dagligdagens travlhed til tider glemmer at prioritere børnenes motion. Femina giver dig her fem overskuelige og ret sjove tips til, hvordan du får mere bevægelse ind i dine ungers hverdag.

På julepyntsjagt i skoven

Vinterfornemmelserne er over os og med den følger familiehygge, pebernødder og de kreative juleforberedelser. Og i denne tid, er det oplagt at tage på udflugt i den fugtige vinterskov og gå på jagt efter gran, grene og kogler til juledekorationerne derhjemme. Den friske luft og duften af mos giver rosenrøde kinder og tiden forsvinder hurtigt, når børnene er optagede af at lede efter naturens egen julepynt.  

Bevægelse og sjove udfordringer med digitalt ur

Lad den digitale verden inspirere dine børn til mere aktivitet på en morsom måde. En Vívofit jr. 2-aktivitetstracker kan underholde ungerne i flere timer. Vívofit jr. 2 er et digitalt ur, hvor man, fra en gratis forældrestyret app, kan give børnene opgaver, der får dem væk fra sofa og iPad. Trackeren udfordrer børnene til at løbe, lege og være aktive i løbet af dagen. Og de kan kun komme videre i det indbyggede eventyrspil, hvis de bevæger sig 60 minutter om dagen. Som en ekstra bonus kan appen også bruges til at minde børnene om lektietid og tandbørstning. I kan også sagtens lave aktiviteterne sammen, ligesom I kan konkurrere mod hinanden i en daglig skridtkonkurrence med en kompatibel enhed. 

Læs mere om Garmin vívofit jr. 2 her

Lege der får jer til at grine

Leg motionen ind i dine børn. Du kan med rette tage fat i de gamle klassikere, som børnene stadig elsker. Leg ”rundt om huset”, hvis din unge har lidt for meget krudt. Tag fx tid på, hvor mange runder, de kan løbe på 5 minutter og lad dem slå deres egen rekord. Eller sæt et fængende hit på i stuen til en omgang stopdans. Udvid den eventuelt, så I efterligner et dyr, når musikken stopper. Andre børnelege som ”to mand frem for en enke” eller ”alle mine kyllinger kom hjem” er også oplagte. I kan også kaste jer ud i at lege ”jorden er giftig” på en nærliggende legeplads eller i hjemmet med puder, vasketøjskurve, kosteskafter og hvad I ellers har fantasi til at finde i boligen.

Tag cyklen eller løbehjulet til skole

Det er en god, og ret ideel idé, at lade børnene klare dagens motion til og fra skole eller fritidsaktiviteter ved enten at hoppe på cyklen, gå eller snuppe løbehjulet. Når man har en lang dag foran sig i et lukket klasselokale, er det desuden rart at have fået lidt luft, og den øgede blodcirkulation gør det nemmere for hjernen at optage ny viden. Du kan også tage dine børn med, når du skal ud at handle, og put dem i et par sjove rullesko, der uden tvivl gør indkøbsturene lidt mere underholdende.

Små sportslige konkurrencer

Hvis du selv skal ud på en løbetur, så tag ungerne med. Hvis de ikke kan følge dit tempo, så lad dem cykle ved siden af. På den måde er I både aktive og sociale på samme tid. Børn er desuden fans af små udfordringer, så I kan passende indlægge små konkurrencer undervejs på turen. I kan konkurrere om, hvem der kommer først hen til det næste træ, eller hvor mange ture i kan løbe eller cykle rundt i en park.

Læs mere om: