Expensive_honey
Skønhed

Se en ekstra gang på hendes hår. Det er sommerens ultimative hårfarve, og den har et helt særligt navn

31. maj 2023
Af Rose Maria Boelsmand
Foto: HBO Max
Det er "Quiet Luxury", men til dit hår.

Hvis man ikke ser "Succession", er det svært at følge med i snakken over frokostbordene for tiden.

Serien om det rige familiedynasti, der har rullet over HBO de seneste måneder, har nemlig ikke kun spredt ringe i vandet på dramafronten, men har også resulteret i begreber som "Quiet Luxury" (en underspillet, men dybt luksuriøs og tidløs mode uden logoer), der lige nu er alt, der bliver talt om på sociale medier og i medielandskabet.

Og nu har endnu et begreb – eller en trend – udsprunget af serien meldt sig på banen.

Der er talte om en helt særlig hårfarve, der – ligesom "Quiet Luxury" – udstråler samme kaliber af afdæmpet ekstravagance, som kendetegner Roy-familien og deres omgangskreds.

Farven, en varm, rig honningfarvet nuance, har fået det passende navn "expensive honey", og den blev særligt udtalt i fjerde sæson af HBO-serien, hvor karakteren Willa Ferreyra gennemgår lidt af en klassemæssig transition og går fra at være aspirerende manuskriptforfatter, der ernærede sig som sexarbejder ved siden af, til at være gift med en rig republikaner.

Og det er hårfarve-udviklingen, der går fra at være rødblond i sæson to, til tiltagende at blive mere og mere blond og derfra få sit dyre, honningagtige skær, altså et glimrende billede på.

Expensive_honey

Siden "Succesion"-feberen og Willas "expensive honey"-debut har farven også fået tag i den virkelige verden.

Hvis man kunne tvinge øjnene fra Jennifer Lawrences atypiske skovalg under Cannes Film Festival, ville man lægge mærke til, at også hun havde overgivet sig til den klædelige, honningblonde nuance.

Expensive_honey
Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP

Men hvad er det, der får farven til at fungere?

Jo, det er de varmere nuancer af smør og honning, som let kan forveksles med at være en naturlig, og ikke farvet, hårfarve i modsætning til de mere tydelige blonde indfarvninger som platinblond, der er mere kølig i udtrykket.

Denne artikel blev første gang udgivet af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Læs også