https://imgix.femina.dk/media/90180a7fc9b74dd4b80aad89c4e2f1b5.jpg
Skønhed

Få lækkert sommerhår i en fart

23. maj 2010
af Silke Grane
Foto: Nivea
Uanset om du er til det stramme, grafiske look eller foretrækker vildt strandhår med masser af struktur, så har Niveas britiske hårstylist Sally Brook en frisure, der passer til dig. Se her, hvordan du nemt og hurtigt kan opnå sommerens hotteste look

Sej & pjusket surferfletning
Hvem passer frisuren til? Frisuren er mest velegnet til bølget, skulderlangt eller hellangt hår.
Sådan gør du:
1. Efter hårvask med Volume Sensation Shampoo (250 ml, 32 kr.) påføres det volumengivende stylingprodukt Volume Sensation Express Styler (150 ml, 50 kr.) på hele håret. Red håret med en bredtandet kam, så produktet fordeles jævnt.
2. Tag det øverste hår, og sæt det fast med nåle, så det ikke er i vejen. Føntør det nederste hår ved hjælp af en stor fladbørste, indtil det er helt glat. Tør det øverste hår med en softstyler ved lav varme og hastighed. Dette skaber volumen ved rødderne og gør hårets naturlige bølger pjuskede.
3. Løft det øverste hår med fingrene, så det ikke ligger fladt. Toupér eventuelt lidt i det ved rødderne. Træk derefter håret tilbage til midten af nakken, men ikke for stramt, og sæt det fast med en hårelastik. Del hestehalen i tre lige store sektioner, og flet håret løst, så du får en stor fletning. Den må ikke være for pæn. Bind en elastik forneden.

Sofistikeret & kort
Hvem passer frisuren til? God til dig, hvis dit hår er kort og glat eller let bølget.
Sådan gør du:
1. Vask håret med Diamond Gloss Shampoo (250 ml, 32 kr.) og Diamond Gloss Balsam (200 ml, 32 kr.). Kom efterfølgende en smule Diamond Gloss Mousse (250 ml, 40 kr.) i det fugtige hår.
2. Føntør håret, og peg med føntørreren i alle retninger, mens du børster med en mellemstor fladbørste for at fjerne overskydende fugt. Lav en skilning i den ene side, og form håret, så det får en rund og glat overflade. Brug børsten og varmen til at forme håret hen over panden.
3. Afslut med glanssprayen Diamond Gloss Shine Finish (150 ml, 50 kr.), som sprayes ud i håndfladen. Kør hænderne forsigtigt hen over håret, så de små flyvske hår kontrolleres, samtidig med at håret får ekstra glans.

Råt & glat
Hvem passer frisuren til? Den er bedst til det korte hår eller kort hår med bølger.
Sådan gør du:
1. Efter hårvask med Diamond Gloss Shampoo (250 ml, 32 kr.) og Diamond Gloss Balsam (200 ml, 32 kr.), duppes håret tørt uden at blive gnubbet, da det skal være godt fugtigt. Påfør en ekstra holdbar gelé som Niveas Extra Strong Gel (150 ml, 40 kr.), og arbejd dig op til de øverste lag. Red håret igennem for hvert lag mellem påføringerne.
2. Lav bløde bølger i håret med en kam, og sørg for, at håret er helt kontrolleret. I siderne redes det tilbage bag ørerne, og bagpå glattes det ud i nakken.
3. Lad håret tørre naturligt. Hvis du vil, kan du tørre håret på et par minutter med en softstyler på hårtørreren ved lav varme og hastighed.

Blødt & sexet
Hvem passer frisuren til? Godt til dig med langt og/elleretageklippet hår.
Sådan gør du:
1. Efter hårvask med Intens Repair Shampoo (250 ml, 32 kr.) og Intens Repair Balsam (200 ml, 32 kr.) duppes håret med et håndklæde for at fjerne overskydende fugt. Fordel derefter Nivea Extra Strong Mousse (250 ml, 40 kr.) i hele håret.
2. Føntør håret ved høj varme og hastighed, og lav derefter en skilning lidt skævt for midten. Fortsæt med at tørre håret en sektion ad gangen, indtil det er glat. Brug nu glattejern til at lave bølger, igen en sektion ad gangen. Det er vigtigt, at du begynder at sno håret rundt om stylerne cirka 10 cm fra rødderne, og at du snor det væk fra ansigtet.
3. Kør forsigtigt fingrene igennem hver udtrukket krølle. Adskil håret, og træk det lidt udad, så det får bredde, hvilket giver krøllerne det moderne, sexede look. Spray let med glosssprayen Diamond Gloss Shine Finish (150 ml, 50 kr.) for at give håret glans.

Læs også: Styleguide: Festhår

Læs også