Mode

På sko-eventyr i Kina

af Redaktionen 27. april 2012
Designer Ulla Hentze har kastet sig ud i sit livs eventyr og startet sin egen skofabrik i Kina, der er baseret på social ansvarlighed og gode forhold for de kinesiske kvinder, der hjælper hende med at lave skoene

Designer Ulla Hentze har nok haft gang i flere projekter end de fleste almindelige kvinder. Som uddannet beklædningsformgiver fra Danmarks Designskole har hun igennem mange år levet som selvstændig med at sy, sælge og opfinde nye forretningsideer inden for beklædning.

Men det var, da hun blev inspireret af et "Kina-sko" fra den kinesiske butik i København, at hun fik idéen til at producere sko i Kina. Hun tog derud og startede sin produktion op på forskellige kinesiske fabrikker for at lære produktionsgangen at kende.

Ulla Hentze

I starten var det dog en besværlig proces, for de fabrikker, hun havde indgået et samarbejde med, haltede på kvaliteten og på arbejdsforholdene for arbejderne. Ulla Hentze undrede sig bl.a. over, at ledelsen på fabrikkerne ikke kunne se, at arbejderne ville blive mere effektive og gøre sig mere umage, hvis de gav dem bedre forhold.

Det blev derfor starten på fabrikken Women Power Factory, som Ulla Hentze selv startede op i Kina, og som nu producerer hendes sjove og fine sko. Hun har hentet de bedste medarbejdere over fra de fabrikker, hun førhen har brugt, og fabrikken kører nu på 3. år med stor succes. Kvinderne, der arbejder på fabrikken, bestemmer det meste selv, og det kan tydelig mærkes i produktionen, at de gør sig umage, fordi de selv er med til at bestemme arbejdsvilkårene.

Skoene fra Women Power Factory sælger Ulla Hentze bl.a. på webshoppen www.womenpowerfactory.com i Danmark og i Kina via en kinesisk distributør. Det er meningen, at der i fremtiden skal åbnes butikker i fem provinser i Kina, og selvom det hele stadig er meget småt, har Women Power Factory faktisk allerede fået et tilbud om opkøb af en part af firmaet.

Ulla Hentze skriver rejsebreve fra sine rejser fra Kina - har du lyst til at følge hendes skoeventyr, kan du tilmelde dig hendes nyhedsbrev.

Her kan du se et udvalg af Women Power Factorys sko: