Makeup

Test: Kom af med pigmentpletter

af Redaktionen 4. juni 2013
foto: Privat og Shutterstock
Solskader og pigmentpletter - Q har testet en ny behandling mod pigmentpletter, som giver et flot resultat. Se billederne her og læs dommen.

Nogle pigmentpletter skyldes hormoner (kan f.eks. forværres af brugen af p-piller), mens andres skyldes andre solskader. Det, der sker i huden, er en såkaldt hyperpigmentering, hvor cellerne danner for meget pigment i form af farvestoffet melanin, som kan farve et afgrænset område.

Sådan kommer du af med poser under øjnene 

Cosmelan mod Pigmentpletter

HVAD:

Cosmelan Depigmentation Treatment er en behandling, der lover at kunne fjerne pigmentpletter uden brug af laser. I selve behandlingen hæmmes tyrosinase, som er hovedenzymet i dannelsen af melanin, og det giver dermed mulighed for at fjerne hyperpigmentering samt at give huden dens naturlige farve, glathed og glød tilbage. Efter syv-ti dage kan man se de første forbedringer, og efter syv-otte uger kan man se det endelige resultat.

Sådan bliver du fri for hudorme 

HVORDAN:

Efter en graviditet og en solferie har jeg fået store mørke pigmentpletter på pande, kinder, næse og under næsen. På klinikken fik jeg en grundig forklaring omkring pigmentpletter, hvad de kommer af, og hvordan de fjernes. Herefter fik jeg afrenset huden og lagt en mørk maske, Cosmelan 1. Masken skulle sidde i 11 timer og hereftervaskes af med vand. Det kløede lidt - især de første timer, men ellers mærkede jeg ikke noget til det. Efter behandlingen blev huden øm, og de følgende dage var den lidt rød og hævet - det føltes lidt som at være solskoldet. Den første uge var huden ekstremt tør, og her smurte jeg med fugtighedscreme flere gange gange dagligt. Det var ret ubehageligt, men forsvandt i løbet af to-tre dage.

I ugerne efter behandlingen skulle jeg tre gange dagligt rense huden og påføre vedligeholdelsescreme, Cosmelan 2. Efter ca. en uges tid begyndte huden at skalle af. Men herefter blev huden fin og som ny. Helt glat. Pletterne begyndte at blive lysere, og til sidst forsvandt de. 

10 spise-venlige tips til, hvordan du slipper for rynker

DOMMEN:

Efter behandlingen er pletterne i panden reduceret med 60-70 pct. Alle andre pletter er fuldstændig væk, og huden ser sundere og yngre ud. Min hud reagerede nærmest ikke efter første og anden behandling, så det gik nemt, og jeg bruger stadig vedligeholdelsescremen to-tre gange dagligt.

Jeg er meget tilfreds med den helt utrolige service. Behandleren, Galina, har fulgt behandlingen tæt og spurgt til forløbet mange gange, og jeg er meget tilfreds med resultatet. Den eneste udfordring er, at solbadning er bandlyst. Det er ikke så sjovt for en solelsker som mig, men jeg vil til hver en tid hellere være bleg end at se ud, som jeg gjorde før.

 

Pris 3.900 kr. inkl. cremer osv. BodyFokus, Danasvej 4-6, 1910 Frederiksberg C, Tlf. 2893 6923. Læs mere på www.Bodyfokus.dk