Permanent makeup: Få svar på alle dine spørgsmål her!
Permanent makeup

Permanent makeup: Få svar på de 8 mest stillede spørgsmål

16. oktober 2021
af Redaktionen
Udgivet første gang 24. oktober 2013. Foto: Shutterstock
Permanent makeup vinder mere og mere frem, men måske skræmmer tanken dig en smule? Læs med her og find ud af, om permanent makeup er noget for dig, inden du springer ud i det.

Permanent makeup er oplagt til dig, der gerne vil spare tid i det daglige og som ønsker at fremhæve dine naturlige træk.

Uanset hvilken form for permanent makeup, du overvejer at kaste dig ud i, bør du dog altid undersøge klinikkens erfaring og ry inden for området og sikre dig, at de anvendte farver er EU-godkendte.

Måske overvejer du at få lavet permanent optegnede bryn, læber eller eyeliner? Læs med her, og find ud af hvordan behandlingen foregår.

Hvad er permanent makeup?

En permanent makeup er en tatoveringsteknik, hvor allergitestede farver nænsomt lægges i det yderste hudlag med sterile engangsnåle.

Farverne til permanent makeup er baseret på rene mineraler opløst i alkohol og vand, og permanent makeup skulle derfor være velegnet til sart hud.

Farven blegner gradvist og holder alt afhængig af hudtype og behandlingsform i ét til 10 år.

Hvad går forud for behandling med permanent makeup?

I princippet kan man godt komme ind fra gaden, hvis man ønsker at få lavet permanent makeup i en klinik.

Men du vil altid blive mødt af en specialist, der vil rådgive dig i forhold til ønsker og mulige resultater. Således vil der altid være en konsultation forud for en behandling med permanent makeup.

Beslutningen om at få lavet permanent makeup bør dog altid være velovervejet – den er ikke så permanent som en tatovering, men den er heller ikke så let at fjerne som almindelig makeup.

Desuden er det vigtigt, at man giver klinikken besked, hvis man har en sygdom eller tager bestemte former for medicin, da det kan have betydning for, om man tåler behandlingen med permanent makeup.

Hvordan foregår behandling med permanent makeup?

Inden du kan få lavet permanent makeup, skal du af hensyn til sikkerheden udfylde og underskrive nogle formularer vedrørende dit generelle helbred.

Selve behandlingen foregår ved, at huden sprittes af, hvorefter den ønskede facon på eksempelvis dine bryn optegnes i samråd med dig. Derefter bliver du bedøvet lokalt, hvorefter den valgte farve lægges på området.

Af og til lægges de første streger uden bedøvelse, men smerten skulle efter sigende være begrænset.

læber

Hvad sker der, når behandlingen er overstået?

Efter behandlingen med permanent makeup er det normalt at være rød og hævet omkring området.

Hævelsen og rødmen bør dog gå væk i løbet af et par dage, og efter 4-10 dage bør den sidste sårskorpe være faldet af – mange vil dog slet ikke opleve at få en sårskorpe efter behandlingen.

Selve farven på den permanente makeup kan i den første tid se lidt lys ud, men det skyldes, at huden under er helt ny og derfor en smule lyserød.

Det er derfor vigtigt, at man væbner sig med tålmodighed, mens helingsprocessen står på. Det endelige resultat af den permanente makeup kan ikke vurderes, før området er helet helt.

Ligesom ved alle andre former for sår, er det dog vigtigt, at man ikke piller i en eventuel sårskorpe efter permanent makeup.

Det kan i værste tilfælde resultere i, at man hiver farven med af, eller at man får dannet arvæv.

Den komplette behandling med permanent makeup tager 28-45 dage.

Først derefter vil den endelige farve være på plads, og det er således først der, man kan vurdere, om der skal fyldes yderligere farve på.

En behandling med permanent makeup kræver i udgangspunktet minimum to behandlinger.

Skal permanent makeup vedligeholdes?

Selvom det hedder permanent makeup, skal både bryn, læber eller eyeliner vedligeholdes, hvis man vil bevare resultatet.

Hvor ofte farven skal opfriskes afhænger af ens hudtype, livsstil, medicinforbrug og flere andre faktorer. Alt dette vil du blive yderligere informeret om på klinikken.

Kan jeg stadig bruge almindelig makeup?

Det kan du sagtens. Permanent makeup er især tiltænkt til at fremhæve ens træk på en naturlig måde, så hvis du ønsker den vilde aftenmakeup, må du selv i gang med skygger, glimmer og pensel.

Du kan dog først bruge almindelig makeup, når den permanente makeup er helet helt.

Hvor kan man få lavet permanent makeup?

Der er efterhånden mange klinikker i hele landet, der specialiserer sig i permanent makeup og de forskellige undergrene, der findes – herunder microblading eller hairstroke, hvor man tegner fine hårstrå ind i de naturlige bryn.

Prøv at søge på ”permanent makeup” i forlængelse af den by, du bor i. Så vil der højst sandsynligt dukke en behandler op i nærheden af dig.

Hvad koster permanent makeup?

Priserne på permanent makeup varierer lidt, alt efter behandler og placering i landet. Den gennemsnitlige pris ligger dog mellem 3.000 – 5.000 kr.

Hver behandling er inklusive optegning og bedøvelse, og selve behandlingen varer ca. en time til halvanden. En genoptegning koster typisk mellem 1.800-2.000 kr.

Kilde: Skønhedsklinikken Visage

Læs også