Hudpleje

Derfor skal du smøre kroppen ind i olie

3. maj 2012
Torsdag d. 3. maj 2012 - af: Nina Bendixen, NewsDesk, Foto: Colourbox
Olie er ikke kun til salaten. Din hud og dit hår har også glæde af oliens fedtstoffer

Når din hud strammer og skaller og ligner begyndelsen på en indtørret rosin, så er det fordi, den prøver at fortælle dig, at den mangler fedtstoffer. Olie er den sundeste måde at opfylde det behov på, og det har givet udslag i mange forskellige ansigts- og kropsolier. Men hvilke kan bruges til hvad? Helsevejleder Susy Grundahl fra Netspiren.dk giver et overblik her.

 

Ansigtsolie

- Når man begynder at bruge olie i ansigtet, skal man kun bruge lidt ad gangen i et tyndt lag. Man kan godt få lidt bumser i starten, men det skal man ikke blive forskrækket over. Det er meget normalt og forsvinder igen. En billig og udmærket ansigtsolie er kokosolie, men da lugter man selvfølgelig ret meget af kokos, så det skal man være opmærksom på. Ellers er argan-olie rigtig godt. Det er dyrt, men man kan virkelig mærke en forskel på huden. Man kan også bide hul på en kapsel af krill-olie og smøre den ud i ansigtet, for den indeholder både omega tre og seks, som er gode olier for huden.

 

Kropsolie

- Når man smører kroppen ind i olie, så er det vigtigt, at man ikke er knastør, for så lægger olien sig som pergamentpapir oven på huden. Man skal kun duppe sin hud med håndklædet efter badet, så trænger olien bedre ind.

- Kroppen optager alt, hvad vi smører os ind i, derfor er det vigtigt, at det er ren næring, vi bruger til huden. Man skal vælge en god koldpresset olie, der tørrer ret hurtig ind i huden og som er neutral i duften. Det kan være mandelolie, abrikoskerneolie, jojobaolie eller den helt almindelige kokosolie, som vi også bruger til madlavning. Hvedekimsolien er rig på E-vitaminer og er derfor god til strækmærker og arvæv. Den er effektiv, men dufter ikke særlig godt. Efterhånden som den trænger ind i huden, så aftager lugten dog. 

Hårolie

- Olier giver fugt, næring, styrke og glans til håret. Hovedbunden elsker at blive smurt ind i de gode olier, speciel hvis hovedbunden er tør. Håret har også godt af en god oliekur, hvor du sover med olien i håret natten over. Du vasker håret og tørre det lidt, hvorefter du mætter det godt med de gode olier. Næste morgen starter du med at komme shampoo i håret og lader det sidde i 5 minutter, inden du vasker dit hår helt almindeligt.

- De olier, der oftest bruges i de gode hårprodukter, er olier som argan, kæmpenatlysolie og jojobaolie. Man kan blande lidt æterisk olie i sin basisolie, hvis man vil gøre lidt ekstra. Ved tørt hår blander man et par dråber lavendel i olien. Ved fedtet hår et par dråber rosmarin. Til lyst og fint hår kan man komme et par dråber æterisk kamille i sin olie. 

Massageolie

- Når man skal massere, er det en god idé at bruge en ren olie, såsom mandelolie, fordi den er helt neutral i duften, og så trænger den ikke så hurtigt ind i huden. Æteriske olier har også den virkning, at de virker afslappende. Du kan f.eks. tage mandelolie og putte lidt lavendel i, som virker afslappende, og til sportsmassage skal du bruge olie med citrus, som virker opkvikkende.

Køb den super nærende kropsolie fra Balance Me til 295 kr. lige her

Olier er naturens skønhed. Læs meget mere her