DIY

DIY: 8 dekorationer til en grøn jul

af Bente Halkjaer 14. december 2016
Foto Kira Brandt, Materialer Panduro Hobby
De grønne dekorationer hører til julens fineste pynt. Men det er ikke kun gran, der dur. Prøv dig frem med oasis, cedergrene og afrikanske kogler - resultatet er klart. Dine dekorationer bliver både flotte, frække og friske.

En tynd krans er æstetisk og smuk. Husk at binde den på kraftig ståltråd eller elefanttråd:

  • Form en krans i den ønskede størrelse, og vikl derefter blomstertape rundt om kransen, så blomsterne ikke så let glider på kransen.
  • Nu kan du binde blomster og kviste enkeltvis på kransen med blomstertråd – lad alle blomster og kvister have korte stilke, så kransen får en ensartet tykkelse.
  • Når de sidste blomster og kviste skal bindes på kransen, skubber du forsigtigt stilkene ind under de første blomster på kransen, så samlingen bliver pæn og usynlig.
  • Slut af med at binde et bånd i kransen til ophæng.
Sådan gør du:
  • Start med at trække en snor igennem oasiskuglen til ophæng. Det er vigtigt, der bindes en knude i enden, så båndet holdes på plads.
  • Herefter stikker du blomster og kviste i den gennemvædede oasiskugle, indtil den er tæt fyldt med blomster og kviste.

Til kuglerne på billedet: Oasiskugle, ceder og hortensia.

 
Forkæl dig selv med en smuk julebuket, der kan pynte på spisebordet til alle julens arrangementer.
Du kan gøre gaven langt mere personlig ved at lægge et par kviste eller blomster ind under gavebåndet. 

Det er hyggeligt at gøre lidt ekstra ud af borddækningen. Og også her kan du bruge alt det grønne fra naturen. Læg en dekorativ gren ved hver kuvert, og supplér med et manilakort med navn på. Nemmere bliver det næsten ikke.

Lav en sød, hurtig dekoration i et gammelt sylteglas:

  • Du starter med at lægge et stykke godt gennemvædet oasis i glasset, hvorefter du skubber lav ned i glasset hele vejen rundt, så oasissen ikke kan ses.
  • Lysene placeres i glasset, så de står godt fast, eller på kanten med lyseholdere med klemmer i.
  • Stik kviste af eukalyptus, ceder og afrikanske kogler i oasissen.

Til dekorationen på billedet: Syltetøjsglas, oasis, lav, eukalyptus, ceder og afrikanske kogler.

Det bliver en helt personlig hilsen, når du selv binder den buket, du skal forære væk. Køb et bundt franske anemoner og nogle eukalyptusgrene, og du kan hurtigt binde en skøn buket. Vikl våd køkkenrulle og en plastikpose om stænglerne, og pak hele molevitten ind i smukt silkepapir, der matcher blomsterne. Og den er klar til at blive foræret væk. 
Det kræver ikke blomsterbinderevner, hvis du bruger oasis som bund, når du skal lave din krans. Husk at oasiskrans er våd, mens du binder. Så holder den hele julen.Til kransen på billedet: Nelliker, ceder, afrikanske kogler (Berzelia galpini) og forskellige typer eukalyptus.

 

Få mere inspiration til din hyggelige jul på femina.dk