Bolig

Ideer til den håndlavede boligtrend

Af Eva-Marie Wilken, redigeret af Britt Endicott 1. april 2017
foto: Martin Sølyst
En ny boligtrend handler om, at puder, plaider og krukker skal se hjemmelavede ud. Vi viser skønne ting til hjemmet, der ligner på en prik – men er lidt snyd.

Det er hot, når dine lamper, sengetøjet eller keramikskålene ser fuldstændig hjemmelavede ud, siger en ny boligtrend. Stilen signalerer overskud og tid, og har samtidig indbygget hyggestemning og varme i sig. Orker du ikke selv at sy, strikke og dreje ler, kan du alligevel sagtens indrette dig med det personlige udtryk. Der findes nemlig masser af smukt boligtilbehør i butikkerne, der ligner den ægte vare: Skæv og rustik keramik, puder, der ligner strik, og vægophæng og lamper, der ligner noget, du selv har knyttet.

Klik dig igennem galleriet herunder, og få ideer til at indrette med det hjemmelavede look.

Ideer til den håndlavede boligtrend

Du kan få det helt rigtige bløde, hjemmelavede look i soveværelset ved at hænge en knyttet lampe op over sengen og rede op med sengetøj i blødt forvasket hør. Du kan også sætte fokus på det unikke og selvgjorte ved at behandle væggen bag sengen med indfarvet spartel. Dette er fra Kabe Copenhagen. Sengetøjet er fra Broste, og lampen er fra Au Maison.

Med strikpuder, du lige så godt selv kunne have kreeret, får du en hyggelig og varm indretning. Dem er der mange firmaer, der forhandler i fine udgaver. Disse puder ligner strik – men strikmønsteret er trykt på. De sjove puder er fra Au Maison. 

Et smukt knyttet vægtæppe vil virke som blikfang på din væg. Kig efter de originale af slagsen på loppemarkeder, eller gå efter de nye, der ofte er i lyse farver, der passer bedre til en moderne indretning. Både vægtæppet her og hørpuderne med pyntestikninger, der ser hjemmesyede ud, er fra A Simple Mess. 

Der findes mange print, der ligner originale små kunstværker, i butikkerne lige nu. Sæt et par stykker i umage rammer, og stil dem sammen med planter i lerkrukker – så har du en fin opstilling med et hjemmelavet look. Passer dit kunstprint ikke helt i den gamle ramme, og har det ikke kostet alverden, kan du klippe det til – det er nemmest at få et pænt resultat, hvis motivet er abstrakt. Den store plakat er fra Anetmai, rammen er fra et loppemarked, og resten er fra A Simple Mess.

Kig efter skåle og tallerkener i keramik med rustikke kanter og organiske former – det må gerne ligne noget, der er drejet i hånden. Det er ikke kun i kunsthåndværkerværksteder, du kan finde ting i stilen. Tjek også loppemarkeder og butikker med billige mindre ting til boligen. De små skåle her er fra Au Maison, og tallerkenerne er fra Broste.