Bolig

Forvandling: Cool sofabord med nitter

af Katrine Kaul 16. juni 2011
Giv de gamle og smukke møbler en ny funktion, f.eks. ved at forvandle et gammeldags spisebord til et råt sofabord med nitter

Gamle spiseborde fra 1950'erne og 1960'erne er mindre i både størrelse og proportioner end de møbler, vi har i dag, og derfor passer de ikke altid ind i indretningen. Giv de gamle og smukke møbler en ny funktion, f.eks. ved at forvandle et gammeldags spisebord til et råt sofabord med nitter. På den måde får du ikke alene udnyttet det gamle møbel - du får et nyt og moderne i tilgift.

SÅDAN GØR DU:

Du skal bruge1 sav1 blyant el. tusch1 tommestoksandpapirmaling + penselnitterfiltsøm

1. Mål op, i hvilken længde du vil have bordbenene, og markér. Præcision er påkrævet her, ellers kommer bordet til at stå og vippe.

2. Sav benene af ét efter ét, brug det først afsavede benstykke som målepind. Slib eventuelle ujævnheder af med sandpapir.

3. De fire ben er nu savet til.

4. Bordet slibes ned og renses og males i den ønskede tone eller farve.

5. Når bordet er tørt, markerer du, hvor nitterne skal sidde. Nitterne bankes på, så de kommer til at sidde med lige store mellemrum.

6. Sæt filtsøm under benene, så gulvet ikke ridses, og bordbenene "hæver" sig en smule fra gulvet.

LÆS OGSÅ: GIV DIN LAMPE ET HELT NYT LOOK>>BONUSTIPHvis du skal på sommerferie til for eksempel Spanien, så læg vejen forbi de små butikker, der sælger greb, nøgler og skruer. Her finder du et enormt udvalg af nitter i alverdens mønstreog former - lige til at putte på møbler og døre. 5 GODE RÅD - pift dine gamle møbler op• Mal dine møbler - også arvestykkerne. De bliver overraskende nye og moderne at se på.• Tænk de gamle møbler i nye sammenhænge. Ofte kan de bruges på en anden måde.• Vælg gerne markante farver og toner, når du maler. Det giver kant til møblerne.• Højglansmaling giver et flot, eksklusivt look.• Tilfør de gamle møbler nye detaljer som f.eks. nitter.

FEMINAs boligstylist Katrine Kaul har hovedet fuldt af gode ideer til, hvordan du selv gør loppefund og billige standardmøbler unikke og eksklusive. Lad dig inspirere og forvandl dit hjem for næsten ingen penge.