Tre forskellige idéer til borddækning
Bolig

Borddækning og bordpynt i nordisk stil

Af Britt Endicott 4. juli 2017
foto: pr
Borddækning og bordpynt af den smukke slags er i virkeligheden nemt at gå til. Så kig med her, hvis du vil nyde en afslappet aften med vennerne ved et fint dækket bord i nordisk stil.

Borddækning og bordpynt i en naturlig, nordisk stil giver en hyggelig og afslappet stemning. Pynten kan bestå af så enkle ting som siv og hvide haveblomster sat i kander eller flasker. Eller du kan lægge kviste med små bær eller blomster direkte på bordet. Servietringe kan få din borddækning til at se lidt ekstra festlig ud, og de forhindrer samtidig servietterne i at flyve væk i sommerbrisen, hvis I sidder udenfor.

Brug, hvad du har til din borddækning

Dæk op med en lys dug, gerne af hør. Er dugen for kort, så pyt med det. Det kan give en skøn afslappet stemning, at man kan se lidt af bordet under. Brug hvad du har af hvidt porcelæn. Så kan du sætte ekstra skåle og fade med fine blå mønstre til for at bryde det naturlige look. Eller du kan vælge tilbehør i rustikt stentøj for at understrege stilen. Husk levende lys – så er du klar til en hyggelig aften.

Få også idéer til borddækning til teselskabet

Klik igennem galleriet herunder for at hente inspiration til smukke borde i nordisk stil.

Borddækning og bordpynt i nordisk stil

Læg en enkel hørdug skødesløst på bordet, og dæk op med ting i naturlige toner, fx service i stentøj og skåle af træ, så er den nordiske stil hjemme. Det gør ingenting, hvis dugen er lidt for kort. Det understreger bare den afslappede stemning, at man kan se bordet under dugen. Alt er fra Bloomingville.

Har du en grå dug, ser det smukt ud at sætte varme rosa nuancer til. Det giver en levende kontrast og bløder op på den stramme stil. Her har vi brugt en strikket karklud som serviet og sat bestik med rosa skær til. Den runde terrazzoplade er smart at stille levende lys på. En kvist med havtorn er al den bordpynt, der er nødvendig her. Alt er fra Broste.

Læg et par bordløbere hen over bordet i stedet for en dug. Bordløbere er mere fleksible, da de kan bruges på borde i forskellige størrelser – og så ser de samtidig mindre formelle ud. Bordpynten består helt enkelt af hvide blomster og siv sat i glasvaser – sødt og sommerligt. Alt er fra Greengate.

Dækker du op med hvidt porcelæn, så giv bordet et farvepift ved at blande ting med blå mønstre ind imellem. Kig f.eks. efter lignende på loppemarkeder. Stellet her fra Lene Bjerre.

Vælg naturfarver, tykke, rustikke glas og et mix af materialer med blanke og ru overflader til dit naturinspirerede bord. På den måde bliver stilen meget afslappet og behagelig. Her har vi dækket op med glaserede lysegrå tallerkener, tykke vandglas med bobler i glasset, hørservietter og en knyttet bordløber. Det meste er fra Lene Bjerre.