Selvudvikling

Sex skal ikke vente til du har lyst

Du skal ikke vente med at dyrke sex til du er i humør til det. Hvis du venter, kan din libido ende i dybfryseren

Selv om sex er skønt, så er det ikke altid, man har lyst til at dyrke sex med sin partner. Men det betyder ikke, at man skal vente med at dyrke sex til man rent faktisk har lyst til det, lyder det fra psykolog Harriet Lerner i hendes bog "Pas på dit parforhold".

LÆS MERE: Kvinders sexliv bliver bedre med alderen.

- Hvis I venter med at have sex, indtil den ene eller I begge virkelig har lyst til det, kommer I til at vente længe. Sexlysten går let i dvale efterhånden, og især for kvinder, når de har fået børn. Jo længere tid, I lader gå, før I får prøvet igen, jo sværere vil det blive at komme i gang. Mange må presse sig selv til det, men så snart de er begyndt at elske igen, nyder de det og føler sig nærmere knyttet til hinanden, forklarer hun.

LÆS MERE: Sex er ikke det eneste der skal fungere hvis man vil have et godt og sundt parforhold. Læs hvad du kan gøre for at holde liv i dit parforhold

Gør det for din partners skyld

Og udover nydelsen ved sex så er der andre fordele ved at dyrke sex selv om du egentlig ikke har lyst til det.

- Hvis du »presser« dig selv til at have sex en gang imellem, kan du forhindre din libido i at ende i dybfryseren, især efter at børnene har meldt deres ankomst. Og selv om du ikke er tændt, er det måske alligevel en god ide at gøre det for din partners skyld og simpelthen bare nyde den fysiske nærhed, fortsætter hun.

Få rabat på dit næste køb hos Wink Wink, med en rabatkode. -Find din her klik her