Motion og øvelser

Sådan træner du din vigtigste muskel

Husker du at lave din knibeøvelser? Her får du en rigtig god øvelse, så du kan styrke din bækkenbund

Rigtig mange kvinder glemmer at træn en af kroppens vigtigste muskler. Bækkenbunden er nemlig den muskel, der sørger for, at du kan hjælpe dig til at holde dig lidt længere, hvis du har trang til at tisse eller brug for at holde på en prut eller holde afføring tilbage.

LÆS MERE: Vil du gerne styrke din balance, så find en effektiv øvelse lige her!

Styrk du din bækkenbund med det lange knib

Det lange knib varer minimum 20 - 30 sekunder, men nogle gange kan man have behov for at kunne knibe længere endnu - helt op til 1 min. Når du kniber, skal det ikke være med maksimal styrke - 50% af styrken er fint. Husk at slappe helt af mellem hvert knib og holde den lille pause på 20-30 sek. Brug eventuelt det dybe åndedræt til at være sikker på, at du giver helt slip.

Oplever du, at det er svært at holde et knib i 20-30 sekunder, så start med det længste du kan og byg gradvist flere sekunder på, til du kan klare 20-30 sekunder. Brug gerne en sekundtæller til at måle, hvor mange sekunder dit lange knib er.

Er du i tvivl, om du stadig har fat, så giv helt slip og tag fat igen. Forsøg at udelukke hjælpemusklerne. Hvis du mærker, at de er med, skal du ikke holde knibet længere.

LÆS MERE: Det er også vigtigt at have et stærkt center - det vil sige mave og ryg - hvis man vil have en flot holdning. Klok her og få en øvelse, der er særligt effektiv for netop kroppens center.

Husk det lange knib hver dag

Udfør i dagens løb de lange knib. Husk at spænde af imellem hvert knib. Det vil være flot, hvis du når 30 knib, men mindre kan også gøre det.

Ideelt er det et knib, som du for fremtiden træner hver dag, hvis du oplever, at din blære eller din tarm er for selvstændige. Når du mestrer det lange knib, vil det være nemmere for dig at vinde lidt tid, når der står urin i øjnene eller du står i køen og gerne vil holde en prut tilbage.

Kilde: knibnu.dk

Læs mere om: