6 tips til at booste forbrændingen

Motion og øvelser

Få mere ud af træningen med musik

Træner du også, imens du lytter til musik? Hvis ikke du allerede gør det, så er det en god idé at begynde med det, da det faktisk kan få dig til at yde mere. Se her, hvilken musik der er danskernes favorittræningsmusik.

Musiktjenesten Spotify har lavet en opgørelse over, hvilken musik vi danskere helst vil træne til ved at tjekke hvilke ti sange, der topper træningsspillelisterne. Og det er rigtigt fornuftigt at træne til musik, især hvis det er musik med tempo på.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du intervaltræne

Du følger rytmen
Musik med et tempo, der er en smule højere, end hvad du normalt vil holde, hvis du træner uden musik, kan få dig til at øge intensiteten, uden du egentlig mærker det.

Costas Karageorghis, der er professor på School of Sport & Education på Brunel Universitet i London, forklarer, at grunden til, du kan øge dit eget tempo med musik, er, at du automatisk vil følge rytmen i musikken.

- Når man synkroniserer sine bevægelser til musikkens taktslag, øger man også intensiteten af sin træning ved at øge sin indsats med et eller to BPM (beats per minute, red.) over den normale ydeevne. I praksis betyder det, at man øger sin indsats og dermed på sigt sin form, siger han.

LÆS OGSÅ: Får du nok ud af løbetræningen? Her er fem typiske fejl, vi gør på løbebåndet

Sådan vælger du den rette musik
Hos Spotify anbefaler man, at du vælger musik efter, hvilken træning du skal udøve. Du skal simpelthen tælle, hvor mange taktslag per minut (BPM), der er i din yndlingsmusik, hvis du vil vide, om den passer til din træning. Hvis du dyrker aerobic, så skal musikken ligge mellem 130-150 BPM, mens du ved løb skal ramme cirka 120-180 BPM, mens de fleste vil løbe bedst til omkring 125 BPM.

På top-ti-listen er musikken talt op på de numre, som er danskernes favoritter, så er det let at tjekke, om de har det rette taktslag, og dermed vil passe fint til din egen træning.

Her er danskernes træningsmusik top-ti:

1.'Timber' - Pitbull, 130 BPM
2. 'The Monster' - Eminem, 110 BPM
3. 'Trumpsta' - Djuro Remix - Contiez, 128 BPM
4. 'Talk Dirty' feat 2 Chainz - Jason Derulo, 100 BPM
5. 'Wake me up' - Avicii, 124 BPM
6. 'Hey Brother' - Avicii, 125 BPM
7. 'Till I Collapse' - Eminem, 86 BPM
8. 'Can't hold us feat. Ray Dalton' - Macklemore and Ryan Lewis, 146 BPM
9. 'Animals' (Original Mix) - Martin Garrix, 128 BPM
10. 'Remember the Name' - Fort Minor, 85 BPM

LÆS OGSÅ: Løber du i alt for slidte sko? Sådan tjekker du dem

Læs mere om: