Annonce
Motion og øvelser

Du kan sagtens være aktiv – selv om du har inkontinens

Line Baun Danielsen er 55 år, journalist, mor til to, har en livsstilsblog til kvinder på 45+, lever et aktivt liv og er i dag også ambassadør for TENA, fordi hun gerne vil være med til at bryde tabuet om inkontinens, selv om hun ikke selv lider af det.

Hvor meget bevæger du dig?

– Jeg har altid dyrket meget sport. Jeg har spillet ishockey, til jeg var 35 år, og i dag løber jeg, styrketræner og dyrker yoga flere gange om ugen. Motion er noget, alle kvinder skal kunne, men der findes mange kvinder, som har brug for ekstra hjælp, fordi de har svært ved at holde på vandet, når de hopper eller løber. Faktisk oplever én ud af tre kvinder over 35 år ufrivillig vandladning i større eller mindre grad. Det vidste jeg slet ikke, før jeg blev ambassadør for TENA.

Hvorfor har du valgt netop TENA?

– Få kvinder tør tale om deres inkontinens, fordi det desværre er et tabu, men det håber jeg på at kunne være med til at ændre på ved at være ambassadør for TENA. Mange går heller ikke til lægen eller taler med deres veninder eller mænd om det.

Nu lider jeg ikke selv af inkontinens, men jeg synes ikke, at nogen kvinde skal gemme sig eller være flov over sin krop – og slet ikke over et problem, hun ikke selv kan gøre for. Jo mere vi taler åbent om det, jo mindre farligt og tabubelagt bliver det.

Hvad kan vi kvinder gøre?

– Jeg har læst spalte op og spalte ned om inkontinens og fundet ud af, hvorfor det kommer. Vi kvinder kan opleve det, når vi f.eks. har født eller er kommet i overgangsalderen, og hormonerne driller. Heldigvis er der mange gode bækkenbundsøvelser, man kan lave, og som man kan se både på TENA.dk og min blog linebaundanielsen.dk. Der findes også behandlinger og produkter, der hjælper kvinder med inkontinens. Så mit råd vil være at lave bækkenbundstræning og blive ved med have en aktiv livsstil – selv om der kan være brug for lidt ekstra hjælp.

Find det produkt, der passer bedst til dine behov på TENA.DK

 

Læs mere om: