Kost og helbred

Sjove drinks - uden alkohol

Sommerfestens drinks skal være farverige og smage af sommer

En god sommerdrink kan sagtens serveres uden alkohol, men derfor skal den stadig være sjov, farverig og smage fantastisk.

Når vi ikke får alkohol, bevares vores smagsløgs evne til at smage godt efter, så smagen er netop vigtig. Det er en god ide at vælge drinks, som ikke kun er søde, og udvalget skal være lige så farverigt og bredt, som var til et cocktailparty med alkohol.

Tag evt. udgangspunkt i »normale« drinks, blot uden alkohol, så der både er friske, sure, mere bitre og komplekse smagsoplevelser.

Husk pynt til dine drinks - for øjet smager jo også med - og brug rigtige drinksglas, masser af is, frisk frugt og lækre ingredienser - cremede juicer, god sodavand med mere smag i, smoothies, sirupper og friske bær som ribs og solbær.

LÆS MERE: Har du brug for inspiration til dine sommerdrinks, kan du prøve denne fantastiske Rabarberdrink - ønskes den alkoholfri, udelades vodkaen

De friske/sure drinks kan være med ribsjuice eller -sirup, hyldeblomstsodavand, lime og knust is og lidt friske bær på toppen.

Prøv også en drink med frisk ingefær i tern, ingefærøl, ingefærsirup, lime, lidt sukker og knust is.

En mere bitter drink kan være med tranebærjuice, sodavand med lime-/lemonsmag, friske tranebær, lidt frugtkød fra en citron og masser af knust is.

God fornøjelse!

LÆS MERE: Skal sommerfesten også byde på lidt mad, er tapas små lette rette, som går godt til de kulørte sommerdrinks. Find inspiration til tapas, her

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs mere om: