Nektarintærte
23. juni 20174 pers.
25 min. + hvile- og bagetid
100 g hårdt smør
100 g sukker
200 g hvedemel
¼ tsk. bagepulver
1 æg
125 g marcipan
125 g sukker
125 g blødt smør
3-4 nektariner
2 spsk. sukker til drys
Bageform, 22 cm i diameter
Evt. flødeskum
Sådan tilbereder du din nektarintærte:
Tænd ovnen på 175° varmluft.
Riv de 100 g hårdt smør ned i en skål og tilsæt sukker.
Vend bagepulver med mel og sigt det i smørret.
Saml mel- og smørblandingen til en dej med et æg og læg dejen på køl i ½ time.
Rør marcipan og sukker sammen og tilsæt de 125 g blødt smør lidt ad gangen til en tyk remonce. Lad remoncen hvile på køkkenbordet i 20 min., til den er smørbar.
Skær nektarinerne i tynde skiver.
Rul dejen ud og læg den i den smurte form.
Fordel remoncen i formen og sæt nektarinskiverne tæt ned i cremen. Drys med sukker og bag kagen i ca. 30 min. Lad kagen køle af i formen og nyd den evt. med flødeskum.