Risotto med spinat, tomat og artiskok
Aftensmad

Risotto med spinat, tomat og artiskok

24. september 2013Opdateret 9. april
af Gitte Heidi Rasmussen
Den italienske klassiker risotto laves traditionelt på arborioris. I denne opskrift har vi skiftet de hvide ris ud med brune ris for at gøre risottoen lidt sundere

Det skal du bruge

  • 150 g brune ris, f.eks. riso baldo integrale, der fås i Irma, men almindelige brune er også fine til risotto 2 skalotteløg
  • ½ spsk olivenolie
  • 6 dl hønsebouillon
  • 75 g frisk babyspinat
  • 100 g grillede artiskokker, drænet vægt
  • 50 g semi dried tomater, drænet vægt
  • Salt, peber
  • 1 gedeost i krydderolie, drænet

Fremgangsmåde

  1. Skyl risene grundigt.
  2. Sauter hakket skalotteløg i olivenolie ved lav varme.
  3. Tilsæt ris og sauter endnu et par min.
  4. Hæld bouillon ved lidt ad gangen og lad det simre under jævnlig omrøring i ca. 30 min., til risene er ved at være al dente.
  5. Tilsæt spinat, artiskokker og tomater og varm det hele godt igennem under omrøring i 5 min. Smag risottoen til med salt og peber, server den i tallerkener med en halv skive gedeost på hver.

Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også