Risotto med masser af grøntsager
20. april 2013Risotto er en traditionel italiensk primo - altså en forret. Den italienske primo består altid af en meget kulhydratholdig ret, som retter med pasta, polente, eller som denne risotto.
Risotto serveres derfor sjældent sammen med kød, da risotto oprindeligt ikke er en selvstændig ret. Og kødet traditionelt serveres i hovedretten, secundo.
Du kan selvfølgelig godt servere kød til din risotto, hvis du vil servere risotto som hovedret. Her er rester fra en helstegt kylling eller anden steg fx ideel, da kødet ikke skal stege med i din risotto.
Risotto med grønne grøntsager
Tid: 30 min.
Det skal du bruge til risotto
2-3 forårsløg
250 g fennikelknold
1½ dl risottoris
1 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
4-5 dl hønsebouillon
75 g babyspinat
30 g groftrevet parmesan
Salt, peber
Sådan laver du risotto
1. Snit forårsløgene og fenniklen - gem begge de grønne toppe.
2. Sautér risottorisene i olivenolie ved middel varme. Tilsæt forårsløg samt fennikel og rist endnu 2-3 min.
3. Hæld citronsaft ved og kog næsten helt ind. Tilsæt bouillon lidt ad gangen og lad din risotto koge under omrøring i 20 min. Spæd jævnligt med bouillon.
4. Rør spinat samt toppen fra forårsløgene i din risotto og kog endnu 3-4 min. Bland med parmesan, smag til med salt og peber og drys med fennikeltop, inden du serverer din risotto.
Server risotto som forret, eller server din risotto som hovedret sammen med kød.
Energi pr. person: 408 kcal. fordelt på:
protein 14%,
kulhydrat 59%
fedt 27%