Søde risottokugler med blomkål
Aftensmad

Primi Risotto alla piemonte – risotto med trøffel og flødeost

21. december 2011Opdateret 9. april
af Gitte Heidi Rasmussen
Her får du opskriften på den skønneste risotto, server den som tilbehør eller nyd den som hovedret

INGREDIENSER

  • 2-3 skalotteløg
  • 1 stilk bladselleri
  • 25 g smør
  • 4 dl risottoris
  • 1 dl tør hvidvin
  • ¾-1 liter hønsebouillon
  • 100 g mascarpone
  • 1 dl revet parmesan
  • 50 g trøffelcreme, Crema
  • bianca al tartufo - se tip
  • Salt, peber

Pynt

  • Revet parmesan og trøffel

Fremgangsmåde

  1. Sautér finthakket skalotteløg og fintsnittet bladselleri i smør ved lav varme, til løgene er møre.
  2. Tilsæt risene og rist endnu 1 min.
  3. Hæld hvidvin ved og kog ind.
  4. Tilsæt hønsebouillon lidt ad gangen og lad risottoen simre under omrøring med jævnlig tilsætning af bouillon i ca. 20 min., til risene er al dente.
  5. Tilsæt mascarpone og revet parmesan samt trøffelcreme og smag til med salt og peber.
  6. Server straks drysset med lidt revet parmesan samt tynde skiver trøffel.


Tip
Crema bianca al tartufo fås i mange specialforretninger, men kan erstattes af en god trøffelolie.

Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også