Pasta med pesto opskrift
Mad

Pasta med pesto

22. marts 2023
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Bjørn Jakobsen
Pasta med hjemmelavet pesto er en italiensk klassiker, der ikke kræver den store kunnen men smager himmelsk. En god nem ret, når aftensmaden skal være lidt enkel - eller den bare skal stå på bordet i en fart.
Tid i alt 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 stort bdt. frisk basilikum
  • 50 g mandler uden skal
  • 2 dl olivenolie
  • Skal af ½ øko-citron
  • 4 spsk revet parmesan
  • Havsalt, friskkværnet peber
  • 250 g tørret pasta

Sådan laver du pasta med hjemmelavet pesto

  1. Hak basilikum groft, tilsæt mandler og hak også dem groft.
  2. Rør blandingen i olien sammen med fintrevet citronskal og parmesan, krydr med salt og peber. Justér konsistensen med olie og evt. lidt kold vand, hvis pestoen er meget tyk.
  3. Pesto kan holde sig i et tætsluttende glas i køleskabet i 8-10 dage.
  4. Kog pastaen som anvist på pakken, dryp af, vend den med pesto, krydr med salt og peber.

Du kan selvfølgelig skyde genvej og købe din pesto. Men ærlig talt, det er ikke det værd. Hjemmelavet pesto smager bare mange gange bedre end købt pesto, og det er ikke svært at lave den hjemmelavet version.

Tips til retten

  • Pesto er også god at marinere grøntsager i, komme i salater eller smøre på en sandwich.
  • Du kan lave en stor portion pesto og have på lager til en god og nem frokost med pasta og pesto.
  • Server evt. din pasta og pesto med kylling eller laks for mere protein i retten.
  • Hvis du vil have flere grøntsager, kan du også tilføje cherrytomater og squash til pastaretten.

Få inspiration til flere retter med hjemmelavet pesto herunder:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også