Lav din egen barbecuesauce
Aftensmad

Lav din egen barbecuesauce

4. juli 2012Opdateret 12. april
af Julie Hey
Der er ikke noget bedre end at grille, og med denne opskrift kan du lave din helt egen barbecuesauce

Ingredienser

  • Ca. 1 ¼ l2 spsk olie
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 2 stilke bladselleri
  • 500 g tomater
  • 1 æble
  • 1 dl portvin
  • ½ dl vineddike
  • 1 spsk farin
  • 1 spsk gule sennepsfrø
  • Salt, peber
  • Et nip allehånde
  • ½ tsk revet muskatnød

Fremgangsmåde

  1. Kom olie i en gryde og damp hakket løg, hvidløg og chili.
  2. Tilsæt ituskåret selleri, tomater og æble sammen med portvin, eddike og sukker.
  3. Kog op og tilsæt krydderier. Lad det hele koge i ca. 30 min. hvorefter det blendes.
  4. Hæld op i en skål og smag til evt. med mere salt, peber, chili.
  5. Hæld på skoldede glas og opbevar i køleskabet. Holder ca. 2 uger. Kan evt. fryses.

Se flere opskrifter på hjemmelavet sauce her.

Læs også